Kışanak ve Anlı tutuklandı

Beş gün önce gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı tutuklandı. Suçlama: Örgüt üyeliği.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, dün haklarındaki beş günlük kısıtlılık kararının kaldırılmasından sonra ilk kez avukatları ile görüştü. İki ismin sabah saatlerine kadar ifade verdiği öğrenildi. Avukat nezaretinde ifade işlemi tamamlanırken, Kışanak ve Anlı savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Kışanak ve Anlı 'örgüt üyeliği' iddiasıyla tutuklandı.

AYLA AKAT ATA ÖRGÜT YÖNETİCİLİĞİYLE SUÇLANIYOR

Kışanak ile Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto ederken gözaltına alınan eski BDP milletvekili ve Kongreya Jinên Azad (KJA) sözcüsü Ayla Akat Ata da "örgüt yöneticiliği" iddiasıyla tutuklandı.

'KENDİLERİ İSTEDİ'

Avukat Mehmet Emin Aktar, müvekilleri Kışanak ve Anlı'nın kendi istekleri doğrultusunda ifade verdiklerini belirterek şöyle dedi:

"İsteselerdi ifade vermeyebilirlerdi. Ancak her ikisi de istediği için emniyette ifade verdiler. Sayın Kışanak'ın ifadesini emniyet, Anlı'nın ifadesini ise avukatlar nezaretinde jandarma aldı. İfadelerinde ortaya herhangi somut bir delil ve belge konulmadı, sadece her iki müvekilimize, yaptıkları konuşmalar ile ilgili sorular yöneltildi." (HABER MERKEZİ)