Duvar Arkası: AK Partililer'in yüreğini soğutan CHP'li!

ATO’da ‘Osman Gökçek’e verilmeyen her oy Melih Gökçek’i reddetmek anlamına gelir’ korkusu yaşanıyor... ATO'ya kayyım olarak atanacak isim TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun dostu Temel Aktay mı? AK Parti'de herkes konuşmaktan neden korkuyor? Duvar Arkası kulislerde konuşulanları, bilinip de yazılamayanları yazmaya devam ediyor...

Google Haberlere Abone ol

AK PARTİLİLER’İN YÜREĞİNİ SOĞUTAN CHP’Lİ

Darbe girişiminin ardından FETÖ operasyonları sonucu kamudan ihraç edilenlerin veya açığa alınanların büyük çoğunluğunun AK Parti seçmeni olduğu sır değil. Parti tabanında operasyonların bir an önce Genel Merkez’e de sıçraması ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin görevden alınması yönünde bir beklenti olduğu da herkesçe biliniyor. Ağabeyi Tümgeneral Mehmet Dişli’nin darbe girişiminde kritik rol oynadığı iddia edilen Şaban Dişli ile ilgili partideki 'koruma kalkanı'na tepki her geçen gün büyüyor. Öyle ki, CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın Meclis Genel Kurulu kürsüsünden Şaban Dişli’yi hedef aldığı her konuşma özellikle AK Parti sıralarında büyük bir memnuniyetle karşılanıyor. Tabii 'sessiz' bir beğeniyle...

Tanal bu durumdan habersiz Dişli’ye verip veriştirirken bir iktidar milletvekilinden şunu bile duyduk, “Bizim söyleyemediklerimizi o söylüyor ya, Tanal konuştukça vallahi yüreğimiz soğuyor!”

FETÖ OPERASYONU MU GÖKÇEK’İN İŞİ Mİ?

Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye’nin İstanbul’dan sonra ikinci büyük odası. 125 bin üyesi var. En uzun süreyle başkanlığını yapan isim Vehbi Koç’tu, ondan sonra Sinan Aygün. Şimdi en sansasyonel başkanlık yarışına sahne oluyor ATO.

Osman Gökçek’in ATO Başkanlığı’na adaylığını açıklamasıyla gözler Melih Gökçek’e çevrildi. 1994 yılından bu yana Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Melih Gökçek, Habertürk TV’de, 2010 yılından bu yana Beyaz TV’nin Genel Yayın Koordinatörlüğü’nü yapan oğlu Osman Gökçek için şunları söyledi: “Ben 37 yaşında belediye başkanı oldum…Osman’a yapılan tenkitlerin haksız olduğuna inanıyorum. Benden çok daha başarılı olacağına inanıyorum.”

ATO’da kuyumculardan baharatçılara kadar farklı meslek gruplarının temsil edildiği toplam 68 Meslek Komitesi bulunuyor. Osman Gökçek Medya Komitesi’nin yöneticilerinden. Buraya seçilmesi de başka bir hikâye. Kısaca özetleyelim. STV’nin Ankara Temsilcisi Abdullah Abdülkadiroğlu ve bir kişiden daha boşalan yere seçildi Gökçek. Şimdi başkanlık için yarışacak.

ATO’da ‘Osman Gökçek’e verilmeyen her oy Melih Gökçek’i reddetmek anlamına gelir’ korkusu yaşanıyor şu günlerde. Ne alakası var demeyin. Konuştuğumuz bir ATO üyesi aynen şöyle söyledi:

“Geçenlerde kimsenin sebebini bilmediği bir nedenle büyük bir otel Büyükşehir Belediyesi zabıtalarınca mühürlendi. Sonradan iş tatlıya bağlandı ama otelin sahibinin zararını varın siz düşünün. Hepimiz küçük veya büyük esnafız. Dükkânımızın üç gün kapanması bile bize büyük itibar ve para kaybettirir. İçimizde inşaatçı da çok. Bir inşaat mühürlense bu, müteahhidin batması demektir. Büyükşehir Belediyesi bizim göbekten bağlı olduğumuz bir yerdir. O yüzen Gökçek’in oğluna hayır dememiz zor!”

ATO’YA ATANACAK KAYYIM TEMEL AKTAY MI?

Geçtiğimiz cuma günü ATO’ya kayyum atanacağını açıklayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun bu iş için dostu Temel Aktay’ı düşündüğü konuşuluyor. Rüzgârlı Sokak esnafı olan Temel Aktay, ATO Meclisi üyesi.

Hisarcıklıoğlu cuma günkü açıklamasında, “Kayyımı en kısa sürede atayacağız ve kayyım odayı seçime götürecek” demişti. Hisarcıklıoğlu ve Temel Aktay, ATO’nun ‘Sıhhi Tesisat Malzemesi Satıcıları Meslek Komitesi’nin yöneticileri ve yakın arkadaşlar.

ATO yönetimi 1 başkan ile 10 asil ve 10 yedek üyeden oluşuyor. ATO’nun 2013 yılındaki seçiminde Salih Bezci’nin grubu bir anda başka bir adayı desteklemeye karar vermiş, yeni liste son anda hazırlanmıştı. İşte o liste Ankara iş çevrelerinde ‘Melih Gökçek’in listesi’ olarak biliniyordu. Henüz hükümet ile Gülen cemaati arasındaki kavga başlamamıştı. Sonra 17-25 Aralık operasyonları gerçekleşti. Adı medyada ‘cemaatin ATO imamı’ olarak duyulan Oda Meclisi üyesi Ayhan Atalay ve ona yakın iki üye sırra kadem bastı. Kısa süre öncesine kadar sık sık cemaatçilerin ATO’daki varlığı tartışma konusuydu. Başkan Salih Bezci defalarca istifa etmeleri için açık çağrıda bulundu ama bu isimler, “Vaktiyle herkes cemaatle iyi geçiniyordu. Biz de iş yapabilmek için onlarla samimi olduk ama artık bir bağımız kalmadı” savunmasıyla meslek komitelerinin yöneticilerinden oluşan toplam 184 kişilik ATO Meclisi’nde kalmaya devam etiler. Sayılarının 40 civarında olduğu da yine konuşulanlar arasındaydı.

ATO Meclisi’nin bir toplantısında FETÖ’den yakınan Bezci’ye Temel Aktay’ın “Bunları içimize sen soktun!” diye çıkıştığı da medyaya yansımıştı.

21 kişilik ATO yönetiminden 3’ü yurt dışına kaçınca geriye kalan 18 üyesinden 13’ü geçtiğimiz hafta istifasını açıkladı. Başkan Salih Bezci de istifa etmek zorunda kaldı. Osman Gökçek’in geçtiğimiz hafta ATO’da yaptığı konuşmayla üyelere olumlu mesaj verdiği de konuşuluyor. Şöyle demiş Gökçek o konuşmada: “Beni bir deneyin. Bir yıl var önünüzde. Kalbiniz bana ısınmazsa bir daha bana oy vermeyin.”

Bütün bunlar yaşanırken dikkat çeken detaylardan biri de eski Başkan Sinan Aygün’ün Osman Gökçek’i desteklediğinin bilinmesi. Bakalım Ankara ticaret çevreleri başkanlık koltuğu için kimi seçecek!

'SARAY KABİNESİ' KORKUTUYOR!

AK Parti hiçbir zaman çok sesliliğin hüküm sürdüğü bir parti olmadı ancak iktidar partisinin hiçbir döneminde bu denli bir tek seslilik de görülmemişti. Hatta tek seslilik çoğu zaman yerini sessizliğe bırakıyor. Bunun nedenini sorduğumuz AK Partililer adını ‘Saray Kabinesi’ koydukları bir grup bakanın söyledikleri her sözü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletmesinden yakınıyorlar.

AK Parti’nin Afyon’daki kampında özellikle Şaban Dişli konusunun daha yüksek sesle dile getirilmesi beklenirken cılız çıkan bazı çıkışlar ve Dişli’nin yanıt vermek istemesinin bizzat Başbakan tarafından engellenmesi de yine ‘Saray Kabinesi’ne bağlanıyor.

‘Saray Kabinesi’nden yakınan AK Parti milletvekilleri, “İspiyon mekanizması partiyi ele geçirdi. Hiç kimse açık açık ne istediğini anlatamıyor” diyorlar. “Bu serzeniş ‘başkanlık’ konusundaki tercihe yansır mı? Yani Ak Parti içinde bir çatlak var mı?” diye sorduğumuz aynı isimler “Başkanlık konusunda AK Parti’den aykırı ses çıkacağını sanmıyoruz” yanıtını veriyorlar.