Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı

Belediye binasının giriş ve çıkışları kapatıldı. Başkanlık katında arama yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak Diyarbakır Havalimanı'nda, Fırat Anlı ise ikâmet adresinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alındı.

Kışanak bugün Meclis darbe komisyonunda konuşmuştu.

Kışanak 'FETÖ'yü anlattı: KCK operasyonlarından başlanmalıKışanak 'FETÖ'yü anlattı: KCK operasyonlarından başlanmalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, iki ismin evinde arama yapıldığını belirtti.

HDP Genel Merkezi ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla gözaltıları kınadı.

TUNCEL: BURASI BİZİM BELEDİYEMİZ, SİZ GİDİN

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Sabahat Tuncel partililerle beraber Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi. Burada toplanan yurttaşlara polis dağılmaları için anons yaptı. Bir polis memuru tarafından itilen Sabahat Tuncel polislere, "Burası halkın belediyesidir, kimi uzaklaştırıyorsunuz?. Gitmeyeceğiz. Burası bizim belediyemiz, siz gidin" şeklinde tepki gösterdi.

DBP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamaysa şöyle: "Uzun süredir partimize bağlı belediyeler üzerinden gelişen baskılar, Kayyım atama uygulamalarının bir örneğini bu akşam son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizin Eş Başkanlarına yönelik gözaltı uygulamasıyla başka bir aşamaya ulaştığını görüyoruz. AKP’nin sivil darbesi olarak gerçekeleşen bu uygulamaya karşı halkımızla beraber en güçlü tutumu göstereceğiz. Hükümet bu uygulamalarından dönünceye ve bu akşam gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımız Gültan Kışanak ve Fırat Anlı başta olmak üzere tüm belediye eş başkanlarımız serbest bırakılıncaya kadar sürekli bir mücadele ve eylem içerisinde olacağız. Darbeci AKP ve faşist cephe seçilmiş halk iradesini teslim alamayacaktır. Halkımızı ve tüm demokratik kesimleri AKP’nin bu faşist sivil darbesine karşı dayanışma ve mücadele içerisinde olmaya çağırıyoruz. Yaşanan gelişmeler kapsamında ilerleyen saatlerde ve gün içerisinde partimiz yönetimi tarafından gerekli değerlendirmeler yapılıp önemli açıklamalarda bulunulacaktır." (HABER MERKEZİ)

HDP'li Sancar'dan gözaltı tepkisi: AKP darbeyi sürdürüyorHDP'li Sancar'dan gözaltı tepkisi: AKP darbeyi sürdürüyor