MEB kitap yerine fotokopi dağıtıyor

FETÖ soruşturması çerçevesinde 58 kitabın okullarda dağıtımını durduran Milli eğitim Bakanlığı, fotokopili eğitim dönemi başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılmasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen ders kitaplarını dağıtamayınca çözümü ‘fotokopi'de  buldu. Dağıtılmayan 58 kitabı web sitesinde pdf olarak paylaşan MEB, pdf şeklindeki kitaplardan 'kısım kısım fotokopi çıktıları alınarak' öğrencilere dağıtılmasını istedi.

58 KİTAP EKSİK

MEB, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Fethullah Gülen Cemaati soruşturması kapsamında 58 kitabın okullara dağıtımını durdurdu. 19 Eylül tarihinde okulların açılmasıyla öğrenciler kitaplar olmadan ders başı yaptı. MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, o dönem darbe girişiminin ardından bakanlıkta yürütülen soruşturmalar kapsamında, bütün ders kitaplarını tekrar incelediklerini, sorun tespit edilen ve yeniden basılan 58 kitabın okullar açıldıktan bir hafta sonra öğrencilere dağıtılacağını belirtti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNE YAZI

Ancak aradan bir ay geçmesine rağmen kitaplar dağıtılmayınca tepkiler arttı. Birgün'den Serbay Mansuroğlu'nun haberine göre MEB, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yazı yazdı. Yazıda okullarda kitaplar dağıtılıncaya kadar geçici süre ile ders kitaplarının Bakanlık web sitesinde bulunan pdf formatından fotokopi ile çıktılar alınarak öğrencilere dağıtılması istendi.

MEB 29 yayınevine ait tüm kitapları yasakladıMEB 29 yayınevine ait tüm kitapları yasakladı

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 Ekim tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine yazdığı yazıda konuya şu ifadelerle dikkat çekti: "Ek-4 listede belirtilen kitapların baskıları tamamlanıp gönderilinceye kadar öğrencilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla söz konusu kitapların düzeltilmiş nüshaları Bakanlığımızın meb.gov.tr internet sitesinde hizmetler bölümünde yayınlanmıştır. Okul müdürlüklerince öğrenci ve veliler bu konuda bilgilendirilecek olup yeni basım yapılacak olan ders kitaplarının öğrencilere dağıtımı yapılana kadar pdf formatında yayınlanan ders kitaplarından kısım kısım çıktı alınarak öğrencilerimize dağıtılacaktır."

MEB'e göre 48'in okunuşu 'altmışdört'MEB'e göre 48'in okunuşu 'altmışdört'

meb