21 hakim ve savcıya ByLock tutuklaması

ByLock soruşturmasında gözaltına alınan 21 hakim ve savcı tutuklandı. 6 hakim ve savcı ise serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fethullah Gülen cemaatinin iletişim için kullandığı, "Bylock" uygulaması kullandığı iddia edilen ve İstanbul'da görev yapan 27 hakim ve savcı gözaltına alındı. 21 hakim ve savcı tutuklanırken, 4 kişi için adli kontrol kararı verildi. "Etkin pişmanlıktan" yararlandığı bildirilen 2 kişi de yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun talimatıyla, İstanbul'da görev yapan 30 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 27 kişi adliyeye sevk edildi. 3 kişi ise hala aranıyor.

Şifreli haberleşme için "ByLock" uygulamasını kullandığı öne sürülen hakim ve savcılar, savcılıktaki ifadelerinin ardından "terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Hakimlik, 21 hakim ve savcı tutuklanırken, 4 hakim ve savcı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. "Etkin pişmanlıktan" faydalanan 2 savcının ise yurtdışına çıkış yasağı ile serbest kalmasına karar verildi.

ByLock savcısı ByLock'tan gözaltına alındıByLock savcısı ByLock'tan gözaltına alındı

'ETKİN PİŞMANLIK'TAN YARARLANDILAR

"Etkin pişmanlık"tan savcılar Y.D ve M.Ç., savcılık ve hakimlik ifadelerinde suçlamaları reddetti. Savcı Y.D. telefonuna ByLock uygulamasını, avukat olarak tanıdığı A.S.'nin HSYK seçimleri öncesi yüklediğini söyledi.

Kod isim kullanan ve öğretmen olduğu öne sürülen A.S. de Sivas'ta gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. A.S.'nin emniyetteki sorgusu ise devam ediyor. A.S.'nin 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün önce, İstanbul'dan Sivas'a taşındığının belirlendiği öğrenildi.

"Etkin pişmanlık" başvurusu yapan diğer savcı M.Ç. de, ByLock uygulamasının telefonuna nasıl yüklendiğini bilmediğini iddia etti.

Bylock’tan sonra Eagle operasyonu!Bylock’tan sonra Eagle operasyonu!

189 HAKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY soruşturmasında, "ByLock" kullandığı öne sürülen 189 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı vermişti. 189 hakim ve savcıdan 30'nun İstanbul'daki adliyelerde görevli oldukları belirlenmişti. (İSTANBUL/DHA)

Öğretmenlere ByLock tutuklamasıÖğretmenlere ByLock tutuklaması