Bylock’tan sonra Eagle operasyonu!

'FETÖ'nün ikinci iletişim sistemi' olarak kullandığı Eagle’ın 'şifresi'nin kırıldığı iddia edildi. Devlette yeni operasyon gelebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - FETÖ soruşturmaları ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Star gazetesinden Şerife Güzel'in haberine göre, "FETÖ'nün iletişim ağı" Bylock'un deşifre olması sonrasında geliştirdiği Eagle da çözüldü. İstihbarat birimlerinin deşifre ettiği sistemi kullanan ve aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu liste ilgili kurumlara gönderildi. Elemanları arasında iletişimi Bylock aracılığıyla sağlayan FETÖ'nün, bu uygulamanın MİT tarafından fark edilmesiyle birlikte yeni bir iletişim kanalı kullanmaya başladığının daha önce gözaltına alınan bazı şüpheliler tarafından dile getirildiği öne sürülmüştü.

KURUMLARA LİSTE

215 bin kişinin kullandığı belirlenen Bylock'un şifreleri kırılarak 60 bin dolayında isme ulaşıldığı belirtilirken, daha üst düzey görevlilerin kullandığı ve Bylock'a göre daha güvenli gördükleri Eagle uygulamasını kullananlara da büyük oranda ulaşıldığı iddia edildi. Gazetenin haberinde, bu liste sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan üst düzey bürokratlara yönelik operasyon başlayacağı, kurumların da kendilerine ulaşan listelere göre 'üst düzey temizliği' önümüzdeki günlerde yapacağı savunuldu.

Etiketler devlet FETÖ bylock Eagle