Validen gazeteciye: Seni takibe aldık!

Ağrı Valisi Musa Işın, kendisi hakkında bazı iddialarda bulunan gazeteci Erdal Şimşek hakkında yaptığı bir açıklamada telefonlarını takip ettirdiğini itiraf etti!

Google Haberlere Abone ol

260 Erdal Şimşek

DUVAR - Ağrı Valiliği'nin resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada gazeteci Erdal Şimşek’in "katıldığı televizyon programı öncesi ve sonrasında kimlerle telefonla konuştuğunun tespit edildiği" açık açık yazıldı.

Ağrı Valisi Musa Işın’ın basın açıklaması yapmasına neden olan olay TGRT televizyonunda yayınlanan 'Gündem Özel' adlı programda Milat Gazetesi yazarı Erdal Şimşek’in gündeme getirdiği iddialar üzerine gerçekleşti. Erdal Şimşek, programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde konuştuğu iddiası ile görevden alınan Ağrı vali yardımcısını savundu. Ağrı vali yardımcısı Abdullah Seçkin Coşkun’un daha önce Fethullahçılar tarafından İzmir’de görevden alınmaya çalışıldığını, casusluk davasına sokulduğunu söyleyen Şimşek, Coşkun'un aleyhinde alınan iki ifade ile görevden uzaklaştırıldığını söyledi.

'KİMLERİN İRTİBAT KURDUĞU TESPİT EDİLDİ'

Bu açıklamalar üzerine Ağrı Valisi Musa Işın iddiaları ret eden bir açıklama yaptı. Ancak valilik internet sitesinde 25 Eylül’de yapılan açıklamadaki bir ayrıntı dikkat çekti. Vali Işın'ın açıklamasında, “Beni tanımayan, benim de tanımadığım bir müfteriyi televizyona çıkararak hakkımda alçakça ve hayasızca yalan ve iftiralara sevk eden ve bu tetikçi ile kimlerin program öncesi ve sonrasında irtibat kurduğu teknik olarak tespit edilmiştir” dedi. Hakkında bir soruşturma olmayan bir gazetecinin telefon trafiği için hangi yasa ve mahkeme kararına dayanılarak 'teknik takip yapıldığı' anlaşılamadı.

Milat gazetesi yazarı Erdal Şimşek de Duvar’a yaptığı açıklamada vali hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şimşek, “hoşuna gitmeyen bir konuda bir gazeteci hakkında, 'teknik takip'i hangi yasaya dayanarak yaptırdığını bilmiyorum. Bu devletin güç ve imkânlarını keyfi ve kanun dışı kullanarak Anayasa'yı ihlal etmektir” dedi. Şimşek konu hakkında İçişleri Bakanlığı'na da bilgi verdiğini belirtti.

VALİLİK AÇIKLAMASI

vali