Tartışma yaratan fotoğraf

Aracıyla çarptığı bir polisin ölümüne neden olan ve savcının 22.5 yıl hapis istediği Rüzgar Çetin'in tahliyesine tepkiler sürerken, sosyal medyada yayınlanan bir fotoğraf da tartışmalara neden oldu. Çetin ailesinin bu fotoğrafla algı yaratmaya çalıştığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin 29 Ocak 2016'da Beşiktaş'ta ters yöne girerek çarptığı polis aracındaki bir polis memurunun ölümüne neden oldu. Olayın ardından tutuklu yargılanan ve daha önceden 28 kez trafik cezası kesilen Rüzgar Çetin 22.5 yılla yargılandığı davada önceki gün tahliye edildi. Tahliyeye tepkiler devam ederken, Beyaz Tv'de yayınlanan ve Rüzgar Çetin'in tahliye olduğu akşam evinde çekildiği belirtilen bir fotoğraf sosyal medyada tartışma yarattı. Pek çok kişi, bu fotoğraf ile algı yaratıldığını ve Sinan Çetin ile Rüzgar Çetin'in mağdur olduğu izlenimi verilmeye çalışıldığı yorumunda bulundu.

Rüzgar Çetin'in yeniden tutuklanması talebi reddedildiRüzgar Çetin'in yeniden tutuklanması talebi reddedildi

Hürriyet'te yer alan haber göre, Ortaköy'de alkollü olarak kullandığı araç ile bir polis memuruna çarparak şehit eden ve 8 ay sonra serbest kalan Rüzgar Çetin'e kamuoyunda tepkiler artarken, yayınlanan bir fotoğrafta sosyal medyada tartışma çıkardı.

'MAĞDUR ALGISI YARATILIYOR'

Beyaz TV'nin Söylemezsem Olmaz adlı programında Nihat Doğan tarafından yayınlanan ve Plato Filmcilik'ten Sinan Çetin'in bir arkadaşından aldığını söylediği fotoğrafta, Rüzgar Çetin, babası Sinan Çetin'in kucağına yatıyor. Fotoğrafın Rüzgar Çetin'in tahliye olduğu akşam evde çekildiği belirtildi.

Rüzgar Çetin'in yeniden tutuklanması talebi reddedildiRüzgar Çetin'in yeniden tutuklanması talebi reddedildi

Fotoğraf sosyal medyaya düşer düşmez pek çok yorum aldı. Bir çok kullanıcı 'kurgu fotoğrafla' tepkilerin azaltılmaya çalışıldığını iddia etti. Yorumlarda, "Fotoğrafa bakınca sanki Sinan Çetin'in oğlunu trafik kazasında yitirdiğini sanırsınız" denildi.

Bir başka kullanıcı ise "Şimdi hep birlikte Sinan Çetin ve oğlu Rüzgar Çetin'in birer mağdura dönüşeceklerini izleyeceğiz.." yorumunda bulundu.

Bazı kullanıcılar ise fotoğrafın doğal olduğunu yazdı.

Rüzgar Çetin'i tahliye eden hakimlere davaRüzgar Çetin'i tahliye eden hakimlere dava