Rüzgar Çetin'i tahliye eden hakimlere dava

Trafik kazasında annesini kaybeden C.T.F., Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar veren iki hakim hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, "Sanığın tahliye edilmesi, parası olan ve babasına güvenen herkesin trafikte adam öldürebileceği izlenimini vermiştir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş'ta bilinçli taksirle bir polis memurunun ölümüne, birinin de ağır yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Rüzgar Çetin'in tahliyesine karar veren iki hakim hakkında 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Rüzgar Çetin serbest bırakıldıRüzgar Çetin serbest bırakıldı

Ölen polisin eşinden Rüzgar Çetin açıklamasıÖlen polisin eşinden Rüzgar Çetin açıklaması

Daha önce trafik kazasında annesini kaybeden C.T.F.'nin, avukatı Ozan Kayahan aracılığıyla mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erdoğan Şimşek'in sanık Çetin'in tahliyesine karşı oy kullandığını ancak diğer hakimler Dur ve Aybey'in ise tahliyesi yönünde karar verdiği anlatıldı.

'PARASI OLAN SUÇ İŞLEYEBİLİR İZLENİMİ'

Türkiye'de her yıl binlerce insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiği, kazaların toplumsal bir sorun haline geldiği anlatılan dilekçede, kararın kamu vicdanını sızlattığı kaydedildi:

''Rüzgar Çetin'e verilen cezanın az olması, son duruşmada sanığın tahliye edilmesi, parası olan ve babasına güvenen herkesin trafikte adam öldürebileceğini, bunun çok da önemli bir suç olmadığı izlenimini vermiştir. Hiçbir hakimin topluma böyle bir izlenim vermeye hakkı yoktur'' değerlendirmesinde bulunuldu.

'SİCİLİNDE 28 CEZA OLAN BİRİ İÇİN VERİLEN KARAR HUKUKSUZDUR'

Hakimlerin Çetin hakkında verdiği kararla, trafik kazalarında hayatını kaybeden insanları gözardı ettikleri iddia edilen dilekçede, ''Sicilinde 28 tane trafik ihlali cezası olan ve daha önceden ehliyetine 2 defa el koyulan bir sürücüye bu cezanın verilmesi ciddiyetsizdir, yetersizdir, haksızdır ve hukuksuzdur'' denildi. Kazada bir polisin yaşamını yitirdiği, bu nedenle devletin de ciddi bir zararı bulunduğu ve bu zararın hakimlerce dikkate alınmadığı kaydedildi.

Müvekkilinin iki yıl önce meydana gelen trafik kazasında annesini kaybetmiş bir kişi olduğu vurgulanan dilekçede şu ifadelere yer verildi: ''Müvekkilim, ölümlü trafik kazalarında, verilen caydırıcı cezaların toplumun trafikteki güvenliğini artırdığını, aksine verilen ve caydırıcı olmayan cezalarında trafikteki can kayıplarını artıracağını bilmektedir. Rüzgar Çetin hakkında verilen bu kararla, sayın hakimler, trafikteki can güvenliğimizi daha fazla tehlikeye atmışlardır.'' (Kaynak: Cumhuriyet)

AK Partili milletvekilleri Rüzgar Çetin kararını değerlendirdiAK Partili milletvekilleri Rüzgar Çetin kararını değerlendirdi

Savcı 22.5 yıl istedi, mahkeme Rüzgar Çetin'i tahliye ettiSavcı 22.5 yıl istedi, mahkeme Rüzgar Çetin'i tahliye etti