Metris Kışlası 'Şehitler Parkı' oluyor

Darbe girişiminin ardından boşaltılan Esenler'deki 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu 170 dönüm kışla (Metris Kışlası) , 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak. Yine belediyeye devredilen 8.7 milyon metrekarelik alanın 2.5 milyon metrekaresine de park yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından alınan karar gereği, şehir dışına taşınan birliklerin boşalttığı alanlardan biri olan Esenler-Atışalanı'ndaki kışlanın akıbeti belli oldu. 170 dönümlük bir alan üzerine kurulu kışlanın bulunduğu alana toplu konut yapılması gündeme gelmişti. Ancak, bugün açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik, 15 Temmuz'da Esenler'de 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, "Şehitlerimizin aziz hatıralarını Esenler'de ebediyyen yaşatmak istiyoruz. İlçemizde bir çok okul, meydan ve otobüs duraklarına şehitlerimizin isimlerini verdik. Askeriyemizin boşalttığı ilk alanlardan birisi olan bu arazide güzel bir şehir parkı yapacağız ve 15 Temmuz Şehitler Parkı ismini vereceğiz" dedi.

8.7 milyon metrekarelik alanın 2.5 milyon metrekaresi park olacak. 8.7 milyon metrekarelik alanın bir bölümüne konut yapılması da gündemde.

KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK

170 dönümlük arazinin büyük bir kısmının doğal yeşilliklerle kaplı olduğunu hatırlatan Göksu, çok kısa bir zamanda burasını Esenler halkının hizmetine sunacaklarını belirtti. Esenler 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda yürüyüş ve bisiklet yolları, sportif etkinlikler, piknik, çocuk oyun ve eğlence, sosyal etkinlik alanları ile açık hava kitap okuma mekanları yer alacak.

Belediyenin tanıtımını yaptığı 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın maketi. Belediyenin tanıtımını yaptığı 15 Temmuz Şehitler Parkı'nın maketi.

Askeriyenin boşalttığı bu alan dışında Esenler Belediyesi'ne devredilen 8,7 milyon metrekare büyüklüğündeki askeri alanda uygulanacak İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı projesi kapsamında ise 2.5 milyon metrekare büyüklüğünde ayrı bir şehir parkı daha yapılacak. Çevre ilçelerdekilerle birlikte yaklaşık 3.5 milyon nüfusun yürüme mesafesinde ulaşabileceği şehir parkının alan büyüklüğü itibariyle dünyanın üçüncüsü olması bekleniyor. Şehir parkı içinde çeşitli müzeler, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası ve daha pek çok donatı yer alacak. Park, içinde klasik ve dijital kütüphanelerin de bulunduğu dev bir Kütüphane Vadisi'ne de ev sahipliği yapacak.

Park içinde sanat eserleri müzesi de yer alacak. Müzeyi her yıl yaklaşık 10 milyon turistin ziyaret etmesi hedefleniyor.

(İSTANBUL-DHA)