'İMC TV de kapatılacak'

TÜRKSAT'ın dün çok sayıda kanalın yayınını durdurmasının ardından İMC TV'nin de kapatılacağı söyleniyor. Kanal yöneticisi Eyüp Burç, kanala her an baskın olabileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TÜRKSAT'ın çok sayıda televizyon ve radyo kanalının kapatılması İstanbul'da protesto edildi. TÜRKSAT'tan çıkarılan İMC TV'nin de kapatılacağı öne sürüldü. İMC TV Genel Koordinatör Eyüp Burç ,"Her an baskın yapılabilir. İzleyicilerimiz sesine sahip çıkmalı" dedi.

İMC TV'den yapılacak açıklamada, Anadolu Ajansı'nın kanalın yayının durdurulacağı yönünde haber yaptığı aktarıldı. Açıklamada haberin doğruluğu konusunda yetkililerden resmi bir bilgi verilmediği belirtildi. İMC TV Genel Koordinatörü Eyüp Burç, "Biz yayınımızı kuruluş ilkelerimiz çerçevesinde son saniyemize kadar yapacağız. Bundan sonra izleyicilerimize ve demokratik kamuoyuna düşen bir süreç başlıyor” dedi.

"GELECEĞE GERÇEKLER YÖN VERECEK"

Evrensel gazetesinin haberine göre, TÜRKSAT'ın 12 televizyon kanalı ve 11 radyonun yayınını durdurması İstanbul'da protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda yapılan eyleme Sendikalar ve meslek örgütlerinin yanı sıra, CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Eren Erdem, Ali Şeker, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş, HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş da katıldı.

"Özgür basın susturulamaz", "Haber alma hakkımız engellenemez", "OHAL'e hayır demokratik Türkiye" sloganları atılan eylemde ilk olarak TV10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, konuştu. TV10'nun Alevilerin sesi olmaya çalıştığını söyleyen Büyükşahin, "Bu saldırı sadece bize değil Alevi toplumuna da yapılmıştır. Hayatın Sesi TV şahsında emekçilere, Zarok TV şahsında çocuklara yapılan müdahaledir. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Farklı seslerin boğulmak istendiğini söyleyen Hayatın Sesi Televizyonu Haber Müdürü Gökhan Çetin, "Savaş politikası uygulayanlar basın özgürlüğüne ve gerçeğe düşman olmuşlardır. Baskı politikalarını uygulayanlar her zaman tarihin çöplüğünde boğulmuştur. Geleceğe gerçekler yön verecek. OHAL uzatılmasın istediğimiz için sesimiz kısılmak isteniyor" şeklinde konuştu.

OHAL geldi 28 televizyon gitti!OHAL geldi 28 televizyon gitti!

"ÖZGÜR BASINA DARBE YAPILMIŞTIR"

KESK İstanbul Şubeler Platformu, DİSK İstanbul Temsilciliği, İstanbul Tabip Odası, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu, Türk-İş İstanbul Şubeleri'nin ortak hazırladığı basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sevtap Akdağ okudu. Açıklamada emekçilerin ve halkın sesini yansıtan televizyon ekranlarının karartılmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı. OHAL'in gerekçe gösterilerek çok sayıda televizyon kanalının yayının durdurulmuş olmasını "Darbecilerin atmaya cesaret edeceği adımlar" olarak değerlendiren Akdağ, "Özgür basına darbe yapılmıştır" dedi.

ALEVİLERDEN TV10'A ZİYARET

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Garip Dede Dergahı, Demokratik Alevi Dernekleri Federasyonu'nun da yer aldığı Alevi dernekleri, yayınını durdurulan TV 10'u ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, "Televizyonun kapatılması da ne bizi ne de Alevileri yollarından geri adım attırmayacaktır" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, "Alevileri ağzına bant vurdular" diyerek karara tepki gösterirken, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Baki Düzgün, sorunun sadece Alevilerin değil, insanlık sorunu olduğu ifade etti.

Ziyarette yer alan CHP milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker de, karara karşı duracaklarını kaydettiler.

Televizyonlar için yeni kapatma kararıTelevizyonlar için yeni kapatma kararı

DENGE TV VE VAN TV'YE BASKIN

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Denge TV ve Van TV binalarına baskın yapıldı. DİHA'nın haberine göre, Batman'dan yayın yapan Denge TV'ye gelen maliye memurları binada demirbaşı kayıt altına aldı. Televizyona KHK kapsamında mühür vurulabileceği belirtiliyor.

Van TV'ye de polis baskını gerçekleştiği öğrenildi.