Ergenekon ve Balyoz, 15 Temmuz darbe davasına eklendi

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yürütülen ana soruşturmaya 'Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk' davaları da dahil edildi. Savcılık, Genelkurmay'dan rapor istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 15 Temmuz darbe girişimi ana soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar, 15 Temmuz darbe girişimi ana dosyasına dahil edildi.

Soruşturmaların birleştirilmesine karar veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, Genelkurmay Başkanlığı'na geçtiğimiz günlerde bir yazı yazdı.

Genelkurmay Başkanlığı'na yazı gönderen savcılık, kapatılan özel yetkili savcılık tarafından açılan Balyoz, Ergenekon ve Askeri Casusluk davaları kapsamında hakkında soruşturma ve kovuşturma açılan muvazzaf askerlerin listesi istedi. Savcılık ayrıca bu soruşturmalar kapsamında görevden alınan ve emekliye ayrılan kişilerin yerlerine atanan askerlerin kimliklerinin tespit edilerek, darbe girişimine iştirak ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma yapılıp yapılmadığı yönünde rapor hazırlanmasını istedi.

(İSTANBUL-DHA)