Parti başkanı böyle gözaltına alındı

İstanbul'da bildiri dağıtan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ve ÖDP İl Başkanı Deniz Demirdöğen de bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy'de Birleşik Haziran Hareketi'nin "Laikliği kazanacağız" başlıklı bildirisini dağıtan çok sayıda kişi gözaltına alındı. İskele Meydanında stant açan ve "laikliği kazanacağız" başlıklı bildiri dağıtan Birleşik Haziran Hareketi üyelerine polis müdahale etti.

Polis müdahalesinde Halkın Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi İl Başkanı Deniz Demirdöğen ile birlikte en az 14 kişi gözaltına alındı. Polisin sert müdahalesinde gözaltına alınanlara ters kelepçe takıldı.

CHP MİLLETVEKİLLERİ KARAKOLDA

CHP İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş ve Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, gözaltına alınanların götürüldüğü Rıhtım Karakolu'na gittiler.

Gözaltındaki kişilerle görüşen CHP milletvekilleri, karakol önünde bekleyen Haziran üyelerine bilgi verdi. Barış Yarkadaş ve Gamze Akkuş İlgezdi yaptıkları açıklamada, gözaltındakilerin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Karakolda 14 kişi olduğunu söyleyen milletvekilleri, sağlık kontrolünün ardından gözaltı işleminin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde devam edeceğini aktardı.

Gerçek Gündem'in haberine göre, Gazi Mahallesi'nde de aynı bildiriyi dağıtanlar gözaltına alındı. Bu kişilerin durumunu ise CHP milletvekilleri Ali Şeker, Zeynep Altıok ve İlhan Cihaner takip ediyor.

erkan-bas-gozalti Fotoğraf: Twitter