Dumankaya şirketlerine kayyım atandı

Dumankaya ailesine ait şirketlere kayyım atandı. Karar Anadolu Sulh Ceza Hakimliği tarafından verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları" iddiasıyla yürütülen soruşturmada Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, Dumankaya ailesine bağlı şirketlere TMSF yetkililerinin kayyım olarak atanmasına karar verildi.

Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen ve Bank Asya çalışanları ile iş adamlarının da bulunduğu soruşturmada Dumankaya şirketlerine kayyım atanması talep edildi.

Savcılığın talebi değerlendiren Anadolu 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, gizli tanıkların Dumankaya isimli firmanın tüm ortakları ile birlikte Fethullah Gülen cemaatine üye oldukları yönündeki ifadelerine hatırlattı. Kararda Halit Dumankaya'nın oğlu Barış Değer Dumankaya'nın firari olduğu ve halen yakalanamadığı vurgulandı.

Kararda mevcut yöneticilerin, şirkete ait mal varlıklarını başkasına devredebileceği ya da satıp nakde çevirebileceği öne sürüldü. Bu gerekçelerle 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 13. ve 19. maddeleri ve CMK'nın 133. maddesine dayanarak şirketlere kayyım atanmasına karar verildi.

Halit Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Uğur Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya'a ait şirketlere, kayyım olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yetkilileri görevlendirildi. (DHA)

Dumankaya İnşaat'ın mal varlığına el konulduDumankaya İnşaat'ın mal varlığına el konuldu