5 aylık Rojvan bebek annesiyle cezaevinde

Yol kontrolünde gözaltına alınan Leyla Eleftoz, Kızıltepe'de öldürülen bir şahsın üzerinde isimi çıktığı gerekçesiyle tutuklandı. Eleftoz, 5 aylık bebeğiyle birlikte Mardin Cezaevi'nde yatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Leyla EleftozDiyarbakır'dan Silvan'a akrabalarını ziyarete giderken jandarmanın yol kontrolü sırasında gözaltına alındı. 5 aylık bebeği olan 32 yaşındaki Eleftoz'un gözaltı sebebini öğrenmek isteyen yakınları Hazro Emniyeti'ne giden yakınları kendilerine gözaltının gerekçesinin söylenmediğini aktardı. Daha sonra avukatları aracılığıyla girişimde bulunan aileye Kızıltepe'de 12 Ocak'ta hayatını kaybeden bir kişinin üzerinde Leyla Eleftoz'un isminin çıktığı bilgisi verildi. Leyla Eleftoz'un 29 yaşındaki kardeşi Seyran Eleftoz 12 Ocak'ta kardeşinin 8 aylık hamile olduğunu ve ablasının o tarihlerde sadece doğacak çocuğu ile ilgilendiğini söyledi.

SÜT İÇİN CEZAEVİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Ablası tutuklandıktan sonra 5 aylık Rojvan bebeğin hastalandığını ve süt verecek kimse bulamadıkları için bebeği annesinin yanına Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürmek zorunda kaldıklarını söyleyen Eleftoz şunları anlattı:

"Akrabamızın taziyesi için 9 Eylül'de Hazro'ya gittik. Fakat taziyeye giderken yol kontrolünde jandarmalar aracımızı durdu. Ablam için arama kararının olduğunu söylediler. Hepimiz bu duruma çok şaşırdık. Ablamı Diyarbakır'a savcılığa götürdüler. Diğer gün sabah 7.30'da bebeği alıp ablamın yanına götürdük. Ama ablamın bebeğini emzirmesine izin vermediler. Daha sonra ablamı çevik kuvvet eşliğinde hastaneye götürdüler. Biz de orada bulunan memurlara bebeğin anne sütü içmesi gerektiğini söyledik. Ama orada da bebeğin emmesine izin vermediler. Ablamın sağlık kontrolü bittikten sonra Kızıltepe'ye götürdüler. 1 gün sonra Kızıltepe'ye gittik. Bebeğin anne sütü içmesine Kızıltepe'de nihayet izin verdiler. Ablam bebeğini emzirdikten sonra savcılığa çıkarıldı. 3 saatlik savcılık sorgusunun ardından ablamı Mardin Cezaevi'ne götürdüler.”

bebek Leyla Eleftoz, beş aylık bebeği Rojvan ile Mardin Cezaevi'nde yatıyor.

'ABLAMIN BEBEĞİ İLE EVE GELMESİNİ BEKLİYORUZ'

Ablasının Kızıltepe'deki çatışmayla ilgisinin olmadığını ve tutuklama kararı için avukatlarıyla birlikte itiraz dilekçesi vereceklerini söyleyen Eleftoz, şöyle devam etti:

“Ablam cezaevine götürüldükten 2 sonra annem bebeği alıp cezaevine götürdü. Aradan biraz zaman geçtikten sonra ablamı ve bebeği görmek için görüşe gittik. Rojvan bebek çok bitkindi. Yüzündeki eski gülümseme kalmamıştı. Ablama bebeğin neden böyle göründüğünü söyledim. Ablam bebeğin cezaevinde çok korktuğunu akşamları uyumadığını ve beslenmesi için gerekli vitaminleri vermekte zorlandığını söyledi. Ablamın tutuklanmasıyla ilgili olarak başvurduğumuz önceki avukat bize Kızıltepe'de yaşanan olayda öldürülen sivil giyimli birinin cebinde ablamın isminin bulunduğunu söyledi. Bu durumdan hiçbir şey anlamadık. Ablam o zaman 8 aylık hamile. Sadece işine gidip eve gelir. Sadece bebeği ile ilgilenirdi. Bir karışıklık oluğunu düşünüyoruz. Her gün ablamın bebeği ile birlikte eve gelmesini bekliyoruz.”

Rojvan bebek ve annesinin serbest bırakılması talebiyle change.org internet sitesi üzerinden imza kampanyası başlatıldı.