Atalay Filiz için yeni rapor talebi

Üç cinayetin zanlısı olarak adı geçen Atalay Filiz hakkında yeni bir rapor talep edildi. Filiz’in avukatı, iki olay arasında 3 yıl zaman olduğunu vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adli Tıp Kurumu’nun, üç cinayetin zanlısı olarak adı geçen Atalay Filiz hakkında verdiği rapora itiraz edilerek yeni bir rapor alınması talep edildi. Filiz’in avukatı, Sulh Ceza Hakimliği'ne dün yaptığı başvuruda, Filiz’in cezai ehliyetinin olup olmadığı ile ilgili Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları veya dengi bir hastanede gözlem altına alınması gerektiğini belirtti.

Hürriyet'in haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada sona gelinirken, dün kritik bir başvuruda bulunulduğu öğrenildi. Başvuruda, Filiz’in, cezai sorumluluğunun tespitine yönelik Filiz’in psikiyatrik muayeneye tabi tutulması istendi. Başvuruda, Filiz’in gözlem altına alınması gerektiği vurgulanarak, sürecin Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları veya dengi bir kurumda yürütülebileceği vurgulandı.

ARADA 3 YIL SÜRE VAR

Başvuruda, Adli Tıp Kurumu’nun daha önce hazırladığı raporun Ankara’daki davaya ilişkin olduğu kaydedilerek, İstanbul’daki soruşturma için de aynı raporun dikkate alınmaması gerektiği, iki cinayet arasında 3 yıllık zaman olduğu vurgulandı.

Atalay Filiz hakkında halihazırda Ankara’da devam eden bir dava İstanbul’da ise devam eden bir soruşturma bulunuyor. Filiz, Ankara Batı 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Göktuğ Demirarslan ile Demirarslan’ın Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı öldürmekle suçlanıyor. Anılan davada sona gelindi. Dava dosyasına en son Adli Tıp Kurumu’nun 29 Haziran 2016 tarihli raporu girdi. Davanın bir sonraki duruşması kasım ayında. Filiz hakkında İstanbul’da devam eden soruşturma ise öğretmen Fatma Kayıkçı cinayeti ile ilgili. (Kaynak: Hürriyet)

Etiketler Atalay Filiz