Otobüs şoförü hakkında ne işlem yapılacak?

Maslak'ta bir İETT otobüsünde saldırıya uğrayan Ayşegül Terzi'ye yardım etmeyen otobüs şoförü İBB'ye soruldu. Otobüsteki saldırgana müdahale etmeyip polis çağırmayan, Terzi'yi o halde indiren şoför hakkında ne işlem yapılacağına dair soruya İBB'den henüz yanıt yok!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Maslak’ta, Ayşegül Terzi’ye şort giydiği için tekme attığı ileri sürülen 35 yaşındaki Abdullah Ç.'ye, İETT otobüsünün şoförünün hiçbir müdahalede bulunmaması ve yaralı Ayşegül Terzi'ye yardım etmek için bir girişimde bulunmaması sosyal medyada tartışma konusu oldu.

KAMERAYA YANSIDI

Belediye otobüsü kameralarına yansıyan görüntülerde, saldırı esnasında ne yolcuların ne de otobüs şoförünün olaya müdahale etmediği görülmüştü. İstanbul'daki toplu taşıma hizmetinden sorumlu İETT'ye bağlı otobüste yaşanan saldırı olayı ile ilgili şoför hiçbir girişimde bulunmamış, yaralanan 23 yaşındaki Ayşegül Terzi'yi hastaneye götürmeden indirmiş, olayla ilgili polise haber verme görevini de yerine getirmemişti.

Tekmeli saldırıya uğrayan hemşire konuştuTekmeli saldırıya uğrayan hemşire konuştu

'AMBULANS ÇAĞIRMAK ZOR MU'

Olaydan sonra yaşadıklarını anlatan Ayşegül Terzi, tekmelemeden sonra otobüsün ön tarafına gittiğini, 34 JZ 6536 plakalı 11 A hattında sefer yapan otobüs şoförü tarafından Madenler durağında indirildiğini söylemiş, şu ifadeleri kullanmıştı: "Benimle birlikte bir genç kız daha indi. Yardım etmeye çalışıyordu. Dolu olan otobüste şoför dahil başka kimse yardım etmedi. Babam beni Ümraniye Devlet Hastanesi’ne götürmüş. Yaşadıklarım bana iki travma yaşattı" diyen Ayşegül Terzi, "Hem adamın attığı tekmenin travması hem de otobüsteki insanların duyarsız kalması. Otobüs şoförü beni az ilerideki hastaneye götürmek yerine öylece indiriyor. Ambulans çağırmak, polise haber vermek bu kadar mı zor? Şoförden de şikâyetçi olacağım" diye konuşmuştu.

'Şort giyenler ölmeli' diyerek otobüste saldırdı'Şort giyenler ölmeli' diyerek otobüste saldırdı

'Ortam' kadına saldırmaya müsaitmiş!'Ortam' kadına saldırmaya müsaitmiş!

SOSYAL MEDYADAN İBB'YE SORU

Sosyal medyada Ayşegül Terzi için destek ve dayanışma mesajları #AyşegülTerzininSesiOlalım başlığı ile paylaşılırken, otobüs şoförü hakkında işlem yapılıp yapılmadığı sorgulanmaya başlandı. Gazeteci Melis Alphan, İBB ve İETT'ye yönelttiği mesajda, "Ayşegül Terzi saldırıya uğradığında izleyen ve baygınken "indiren" şoföre dair bir açıklamanız olacak mı?" diye sordu.

İBB'DEN CEVAP YOK

Twitter'da 223 bin takipçisi olan "Kaç saat oldu" hesabı da, İBB'ye yöneltilen soruya cevap verilmediğini vurgulayan şu paylaşımı yaptı;