Türk yetkili elçiliklerin kapatılmasını değerlendirdi: Güvenlik en üst seviyede

Türkiye’deki Almanya ve İngiltere büyükelçiliklerine yönelik eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle Ankara’da üç, İstanbul’da bir kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, bu kişilerin ‘terör gruplarıyla bağlarına dair bulguya rastlanmadığını' belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'da Reuters haber ajansına konuşan ve ismi verilmeyen bir Türk yetkili, iki elçiliğe yönelik potansiyel bir eylemle bağlantılı olarak dört kişinin gözaltında olduğunu belirtti ve “Güvenlik en üst seviyede” dedi.

IŞİD’in Türkiye’deki Alman ve İngiliz büyükelçiliklerine yönelik eylem arayışında bulunduğu istihbaratı üzerine bu iki ülkenin Ankara ve İstanbul’daki diplomatik temsilcilikleri tedbiren kapatılmıştı.

ALMAN YETKİLİ: CİDDİYE ALIYORUZ

Berlin’de basın toplantısı düzenleyen Alman Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ise söz konusu istihbaratın “tam olarak doğrulanamadığını” belirttikten sonra “Bu tür ihbarları ciddiye alıyoruz. Bu yüzden Türkiye’deki diplomatik temsilcilileri ve Alman okullarını kapalı tuttuk. Bu bir önlem” diye konuştu.

Türkiye'deki Alman temsilcilikleri ve okulları kapatıldıTürkiye'deki Alman temsilcilikleri ve okulları kapatıldı

İNGİLİZ BÜYÜKELÇİ: MAKUL BİR TEDBİR

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise bugün bir tweet'i yanıtlayarak: “Türk yetkililer tehdide karşı uygun tedbirleri alıyor. Onlara çok güveniyoruz. Gösterdikleri çabalar için teşekkür ederim ama böyle bir durumda büyükelçiliği kapatmak makul bir tedbir.” mesajını paylaştı.

İngiltere Büyükelçiliği güvenlik gerekçesiyle kapatıldıİngiltere Büyükelçiliği güvenlik gerekçesiyle kapatıldı

İÇİŞLERİ: KESİN BULGU YOK

İçişleri Bakanlığı, gözaltındaki dört kişinin ‘terör gruplarıyla’ bağlarına dair bulguya rastlanmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Bu iki elçiliğe yönelik potansiyel tehditten dolayı dört kişi gözaltına alındı. Güvenlik düzeyi halen en yüksek seviyede. Konu hakkında işbirliğimiz ve bilgi paylaşımımız sürüyor” ifadeleri kullanıldı.

Diplomatik temsilciliklerin pazartesi günü de kapalı kalıp kalmayacağı henüz belli değil. (HABER MERKEZİ)