Spiegel'den Türkiye özel sayısı için açıklama

Yaptığı kapak tasarımı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı 'diktatör' ifadesi tepki çeken Alman Der Spiegel dergisi Ankara'nın suçlamalarına yanıt verdi. Derginin Yayın Yönetmeni 'Türkiye hakkındaki haberlerimiz doğru' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da haftalık yayımlanan Der Spiegel dergisinin salı günü piyasaya çıkan Türkiye özel sayısı, Ankara ile dergi yönetimi arasında restleşmeye neden oldu. Türkiye hakkındaki özel sayısı nedeniyle Ankara'nın eleştirilerine hedef olan Spiegel suçlamaları reddetti.

Der Spiegel dergisinin salı günü piyasaya çıkan Türkiye özel sayısı Der Spiegel dergisinin salı günü piyasaya çıkan Türkiye özel sayısı

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Klaus Brinkbäumer, "Türkiye hakkındaki haberlerimiz itinayla hazırlanmaktadır ve doğrudur" dedi. Brinkbäumer, "Türkiye ne kadar gazeteciyi hapse attı? Türk hükümetinin basın özgürlüğü anlayışını kesinlikle benimsemiyoruz" diye konuştu.

DIŞİŞLERİ 'ÇARPIK VE ÖNYARGILI' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, derginin Türkiye sayısı hakkında, "Oluşturmaya çalışılan imajın, Avrupa'da bir kısım medya organlarının uzun zamandan beri Türkiye'yi hedef alarak kamuoyundaki imajını yıpratmayı amaçlayan çarpık ve önyargılı zihniyetinin yeni bir tezahürü" olduğunu belirtmişti.

Der Spiegel dergisinin Türkiye özel sayısının kapağında 'diktatör' olarak nitelenen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arka planda minareleri füze biçiminde resmedilen bir cami yer alıyor. Başlık olarak "Yangın Yeri Türkiye" ifadesini kullanan dergi, üst başlık olarak da "Bir Ülke Özgürlüğünü Yitiriyor" ifadelerine yer veriyor. (Deutsche Welle)