PYD: Türkiye duvardan vazgeçsin

Enver Müslim, Türkiye'nin ördüğü duvarın Kobani'de olduğunu belirterek, "Bunu asla kabul etmeyiz" dedi. Müslim, çözüm ve barış çağrısı da yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin sınırda örmekte olduğu duvar nedeniyle Kobani'de günlerdir protesto gösterileri yapılıyor. Kobani Kantonu Eşbaşbakanı Enver Müslim, bu duvara karşı çıktıklarını ve Türkiye'nin vazgeçmesi gerektiğini söylüyor.

Sputnik'te yer alan habere göre, duvarın Kobani topraklarında örülmekte olduğunu savunan Müslim "Türkiye kendi sınırında duvar örse o onların bileceği bir şeydir. Ancak biz, duvarı Kobani toprağında inşa ettikleri için karşı çıkıyoruz. Kobani halkı bunu asla kabul etmez. Türkiye Kürtlerle çözümü ve barışı aramalı" diyor.

ÇADIRLI NÖBET

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin karşısına düşen Kobani sınırında güvenlik gerekçesiyle duvar ören Türkiye'ye yönelik protestolar ise devam ediyor. Yerel halk duvarın Kobani tarafında örüldüğü gerekçesiyle buna karşı çıkıyor ve bu amaçla 2 haftadan beri duvarın kurulacağı yere yakın sınırın sıfır noktasına çadırlar kurarak nöbet tutuyorlar. Geçen hafta duvar protestosunda Türkiye müdahalede bulunmuş, 2 kişi yaşamını yitirmişti.