İstanbul'u korkutan helikopter Ali Ağaoğlu'nun

Dün akşam saatlerinde İstanbul'da 'darbe tedirginliği' yaratan helikopterin Ali Ağaoğlu'na ait olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'da dün akşam saatlerinde hava alarmı verilmesine neden olan helikopterin işadamı Aliağaoğlu'na ait olduğu ortaya çıktı.

Sabah gazetesi, TC-HCM kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin dün 17.15 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı'na rapor vermeden Avşa Adası'ndan kalkışa geçtiğini yazdı.

Helikopterin Hava Trafik Kontrol Merkezi tarafından tanımlanamaması üzerine  Balıkesir'den kalkan 2 adet F-16 uçağı helikopterin uçtuğu güzergaha gelerek temas kurduğu da haberde belirtildi.

F-16'LAR HAVALANDI

Helikopterin tanımlanmasının ardından uçaklar Balıkesir'e geri döndü. Bu sırada Maltepe sahilinde F-16'ları gören vatandaşlar sosyal medyada endişelerini dile getirdi.

Bu gün, helikopterin işadamı Ali Ağaoğlu'na ait olduğu belirlendi. Uçuş esnasında uçakta Ali Ağaoğlu'nunbulunmadığı, kardeşinin olduğu belirtildi.

DHA ise bu gün geçtiği haberinde helikopterin kalkıştan sonra İstanbul kontrol sahasına girerken havacılık kurallarına uygun olarak Atatürk Havalimanı’ndaki Hava Trafik Kontrol Merkezi’yle temas kurarak telsiz çağrısı yaptığnı duyurdu.

Ancak uçuşun alçaktan yapılması nedeniyle telsiz konuşmaları, Atatürk Havalimanı’ndaki Hava Trafik Kontrol Merkezi’ne ulaşmadı. Kontrolörün yaptığı çağrılar da helikopterin pilotları tarafından duyulmadı.

F-16’LAR YÖNLENDİRİLDİ

DHA'nın haberinde sonrasında yaşananlar şöyle anlatıldı:

Kontrolör, helikopterden cevap alamayınca durumu Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bildirdi. O sırada Marmara üzerinde eğitim uçuşu yapan iki F-16, helikopteri teşhis ederek havadan çağrı yaptı. Pilotların telsizden cevap vermeleri ve bu sırada uçuş planlarının bulunması üzerine F-16’lar bölgeden ayrıldı. Helikopter, uçuş planında belirtildiği gibi İstanbul'da Çekmeköy'e iniş yaptı.

Ağaoğlu, Ahmet Hakan'a parasıyla yanıt verdi!Ağaoğlu, Ahmet Hakan'a parasıyla yanıt verdi!