Ağaoğlu, Ahmet Hakan'a parasıyla yanıt verdi!

İşadamı Ali Ağaoğlu, 15 Temmuz polemiği yaşadığı Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a ilanla yanıt verdi. İlan, Hürriyet'te yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşadamı Ali Ağaoğlu'yla Hürriyet yazarı Ahmet Hakan arasındaki '15 Temmuz polemiği' yeni bir boyut kazandı. Ağaoğlu, Ahmet Hakan'a yazdığı mektubun tam metnini Hürriyet'e tam sayfa ilan vererek yayınladı. 'Hey Ahmet Hakan!' diye başlayan mektupta, Ağaoğlu'nun Hürriyet yazarlarına özel klişeden yaptırması ve "Gönderdiğim Atatürk resmini duvarına asıp asmadığını da bizzat gelip kontrol edeceğim" sözleri dikkat çekti.

İkili arasındaki polemik, Ağaoğlu'nun İstanbul'un Levent semtindeki bir askeri arazide 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ev yapmak istediğini açıklamasıyla başlamıştı. Ahmet Hakan, 8 Ağustos'ta yayımlanan 'Hadi oradan Ağaoğlu' başlıklı yazısında, şu ifadeleri kullanmıştı: "Ali Ağaoğlu adlı uyanık müteahhidin, "15 Temmuz şehitlerine ev yapıp vereceğim" diyerek... İstanbul Levent’teki en değerli askeri araziyi ucuza kapatmak için iştahını kabartması... Üstelik bunu yaparken şehitleri kullanma açıkgözlülüğü yapması... Her şeyden önce... 15 Temmuz şehitlerine açık ve net bir hakarettir."

Ağaoğlu ise Ahmet Hakan'a yanıt olarak bir mektup yazmıştı. Mektubun girişini dünkü köşesinde yayımlayan Ahmet Hakan, aynı zamanda Penguen dergisinin Ağaoğlu'nu 'Şuraya da bir darağacı dikelim' derken resmettiği bir karikatürü de basmıştı. Ağaoğlu da, mektubunun tam sayfa metnini ilan vererek bastırmayı tercih etti. Mektubun dün yayımlanmayan kısmında, "İtiyad haline getirdiğin bana çakıp reytingini yükseltme çabanı anlayış ve tebessümle karşılıyor, sana kızamıyorum" ifadeleri dikkat çekti.

agaoglu2