Batmanlı avukatlardan Feyzioğlu'na protesto

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Batman Barosu açılışında bir grup avukat tarafından protesto edildi. "Genelkurmay Başkanlığı görevini bırakın" diyen protestocu avukatlar, "Tutuklu avukatlara ve Tahir Elçi'nin dosyasına sahip çıkmanızı istiyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Batman Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışına katıldı. Açılışta konuşma yapmak için kürsüye çıkan Feyzioğlu, Batman Mezopotamya Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat tarafından, 'Tutuklu avukatlara özgürlük, Tahir Elçi için adalet' yazılı pankart açtı.

'TUTUKLU AVUKATLARA SAHİP ÇIKIN'

Avukatlardan biri Feyzioğlu'na seslenerek; şöyle konuştu: "Herkes sizi Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak biliyor ama sizin yaptığınız şey savaşı haykırmak, savaşa sevinmek ve twitter'dan yazmak. Bizim sizden istediğimiz şey tutuklu avukatlara sahip çıkmanız ve Tahir Elçi'nin dosyasına sahip çıkmanız. Genelkurmay Başkanlığı görevini bırakmanız ve görevinizin başınıza dönmenizdir. Bu sebeple sizi protesto ediyoruz."

'ELÇİ GİBİ KÖPRÜ İNSANIYDI'

Protestoda bulunan avukatlar daha sonra salondan ayrılırken, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "Barışçı olması kaydıyla her düşüncenin açıklanmasının arkasındayız" dedi. Feyzioğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, İzmir'de başka, Batman'da başka, Edirne'de başka, Ankara'da başka konuşmadığını anlatırken, "Aynı fikirde olmayabilirsiniz, ben Atatürkçü'yüm. Anladığım, tanımladığım şekilde cumhuriyetçiyim, demokratım. Birbirimizin fikir özgürlüğüne saygı göstermeliyiz. Her konuda anlaşmadığımız ama anlaşmama hakkımızı peşinen kabul edip, birbirimizle diyalog kurmamaya hakkımız olmadığını da bilerek, birbirimizi kucakladığımız sevgili dostum Tahir Elçi'yi rahmetle anıyorum. Tahir Elçi'yi anlamak ve onun mirasını sahiplenmek kavgayla olmaz. Tahir, bir köprü insanıydı ve köprü insanı olduğu için katledildi. Köprü insanları her zaman ateş altındadır. Bugün bizim Tahir Elçi gibi köprü insanlarına ihtiyacımız var" dedi.

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Batman Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışına katıldı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Batman Barosu'nun yeni hizmet binasının açılışına katıldı.

YARGI ALANINDA EKSİKLİK

Feyzioğlu, yargıdaki açığa ilişkin ise şöyle konuştu: "Türkiye'nin F-16 pilotlarının açığı neyse hakim ve savcılardaki açığı da odur. İhtiyaç neyse burada da budur. TSK'nın içindeki eksikliğin giderilmesindeki çabanın aynısı yargının içindeki eksiğin de giderilmesi için gösterilmelidir. 100 bin kişilik avukat ordusu bu yolda hazırdır. Hiçbir eğitime, staja gerek kalmaksızın en ala savcılık ve hakimliği yapmaya hazırdırlar." (BATMAN/DHA)