Gözaltındaki Evrensel muhabirlerine ölüm tehdidi

Gözaltında olan Evrensel muhabirlerinin avukatı, gazetecilerin polisler tarafından ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin'de, 23 Ağustos akşamı, "Özgürlük Nöbeti" eylemini takip eden Evrensel gazetesi muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat gözaltına alındı. Terörle Mücadele (TEM) Şubesi'ne götürülen ve şiddete maruz kalan gazeteciler daha sonra Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderildi.

Hâla gözaltında olan gazeteciler, bugün tekrar TEM'e sevk edildi. Gazetecilerle görüşen avukat Ali Bozan, Uğur ve Polat'ın tehdit ve hakarete maruz kaldıklarını söyledi.

Avukat Bozan, “Bugün ilk kez mülakat için TEM’e götürülmüşler. Bilindiği gibi on gündür her hangi bir işlem yapılmıyordu. Bu tabii ki bir ifade değil, ifade öncesi yaptıkları bir uygulama. Ama daha çok baskı, hakaret ve tehdit için yaptıklarının bilgisini aldık. Sorulan sorular, gazetecilere yöneltilen suçlamalardan, işin hukuki yanından ziyade hakaret ve tehditler içeriyor” dedi.

"SENİ BURADAN AŞAĞI ATSAK"

Avukat Bozan anlatımına göre polisler, Halil İbrahim Polat’a ne kadar zamandır Evrensel Gazetesinde stajyer muhabir olduğu ve izlemek için gittiğini söylediği eylemi nasıl ve nereden duyduğu sorusunun yöneltti.

Aynı sorunun Cemil Uğur’a da sorulduğunu aktaran Bozan, şunları söyledi:

“Cemil Uğur’un Facebook sayfasını incelemişler. Orada Metin Göktepe, Erdal Eren ve benzeri mücadele içinde yaşamını yitirenler varmış. Erdal Eren’i sormuşlar. Cemil Uğur da 'Emek Partisinin onur üyesi' diye cevap vermiş. '17 yaşındaki bir genç nasıl partinin onur üyesi olur' diye tepki gösterip Erdal Eren’e dair olumsuz şeyler söylemişler.

Daha sonra Metin Göktepe’yi sormuşlar. Cemil Uğur onun için de gazetenin merkez çalışanı olduğunu ve polislerce öldürüldüğünü söylemiş. Bunun üzerine Metin Göktepe’ye hakaret ve küfürler savurmuşlar. Daha sonra seni buradan aşağı atsak ya ölürsün ya da sakat kalırsın’ şeklinde açıkça tehdit etmişler.” (Kaynak:Evrensel)