35 gazeteci için gözaltı kararı

15 Temmuz soruşturması kapsamında yeni gözaltı kararları çıkarıldı! Ergun Babahan, Dinçer Gökçe gibi isimler de listede...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz soruşturması kapsamında aralarında gazetecilerin bulunduğu 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilen Ergun Babahan, Prof. Dr. Osman Özsoy ile Şemsettin Efe’nin yurtdışında olduğu tespit edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Murat Çağlak tarafından yürütülen 'FETÖ’nün medya yapılanması' soruşturmasında 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

GÖZALTINDAKİ 9 İSİM

Operasyonda İstanbul’da hurriyet.com.tr editörü Dinçer Gökçe ile Nurullah Öztürk, Rasih Yılmaz , Murat Aksoy, Abdullah Alparslan Akkuş, İskender Yunus Tiryaki, Levent Arap; Ankara’da Ömer Şahin; Kocaeli’nde ise Ayhan Şimşek gözaltına alındı.

ÖDÜLLÜ 'YOLSUZLUK' MUHABİRİ

Dinçer Gökçe, daha önce Radikal gazetesinde çalışmıştı. Ekonomi ve yolsuzluk alanında yaptığı haberlerle tanınan Gökçe, Ekonomi Gazetecileri Derneği'nden bu alanda bir ödüle de layık görülmüştü. Nurullah Öztürk ise Yeni Şafak, Star, Taraf gazetelerinde bir dönem köşe yazarlığı yapmıştı. Rasih Yılmaz ise Samanyolu Haber'de köşe yazıları yazmaktaydı.