'Vedat Türkali'nin son sözü: Birleşin'

HDP'li siyasetçi Akın Birdal, Vedat Türkali'nin son günlerinde hep 'birlik' çağrısı yaptığını söyledi. Birdal, "onlar demokratik ve sosyalist bir Türkiye hayali kurdular" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Vedat Türkali'nin kaybı edebiyat ve siyaset dünyasını yasa boğdu. Dostu ve son günlerine kadar yanında olan Akın Birdal, 'demokratik ve sosyalist bir Türkiye hayaliyle yaşadı' dedi. HDP eski milletvekili Akın Birdal, "Kısa süre önce yanındaydım. Böbrekleriyle ilgili sorun yaşıyordu. Sonra enfeksiyon kaptı. Ve maalesef kurtaramadık" dedi.

Fotoğraflarla Vedat Türkali...Fotoğraflarla Vedat Türkali...

Vedat Türkali'nin son olarak 2007 yılında yaşama veda eden Kürt romancı Mehmet Uzun'la birlikte hayal ettikleri romanı yazmak istediğini belirten Birdal, "Kürt ve Türk halklarının ortak yürüyüşünü anlatan bir roman hayalleri vardı. İlk cildinde Türkali Türklerin, Mehmet Uzun Kürtlerin siyasi tarihlerini romanlaştıracaklardı. Maalesef olamadı. Vedat Türkali'nin kuşağının hep demokratik ve sosyalist bir Türkiye hayali vardı. Halkların bir arada özgürce yaşadığı bir Türkiye... Maalesef bunu göremedi..." dedi.

Birdal Duvar'a yaptığı açıklamada, Türkali'nin son günlerinde en çok söylediği sözün, "Birleşin" olduğunu da ekleyerek şunları söyledi, "Çatı partisi hayallerimiz vardı. HDP'nin bu anlamda gerektiği gibi değerlendirilememesinden dolayı üzgündü... Bize hep 'birleşin' diyordu."

akin

Vedat Türkali'yi kaybettikVedat Türkali'yi kaybettik