Che Guevara, Emeviyye Camii'nde

Küba Devrimi'nin liderlerinden Che Guavara'nın 1959 yılın'da Şam'daki Emeviyye Camii'ne yaptığı ziyarete ait görüntüler ortaya çıkıtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın  “Che denen eşkıya benim gencimin yakasında, göğsünde olamaz” diye eleştirdiği Ernesto Che Guevara, 1959 yılında Suriye'deki Emeviyye Camii ile Selahaddin Eyyübi'nin mezarını ziyaret etmişti.

Bu ziyarete ilişkin görüntüler sosyal medyada dolaşıyor.

Kahraman'ın sözlerinin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen yıl Şubat ayında çıktığı Küba ziyaretine ait görüntüler de sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Küba'daki Batista diktatörlüğünü 1959 yılında yıkan Fidel Castro'nun en yakınındaki isimlerden biri olan Che Guevara, devrimden sonra Küba Merkez Bankası Başkanlığı ve Sanayi Bakanlığı yaptı.

14 MÜSLÜMAN ÜLKEYİ ZİYARET ETTİ

Che Guevara, 12 Temmuz 1959'da aralarında Suriye, Pakistan, Sudan, Mısır, Fas'ın da bulunduğu 14 Müslüman ülkeyi kapsayan bir geziye çıktı.

Che Guavara Şam ziyareti sırasında Suriye'nin bağımsızlık kazanmasının ardından ilk devlet başkanı olan Şükrü el Kuvvetli ile görüştü.

Resmi görüşmelerin ardından Che Guevara, Suriyeli yöneticilerle birlikte Şam'ın sembol eserlerinden Emeviyye Camii ile Selahaddin Eyyübi'nin türbesini ziyaret etti.

Kaynak