Kobani'ye askeri harekat yok

Kobani'ye askeri harekat yapılacağı iddiaları üzerine Şanlıurfa Valiliği açıklama yaptı. Valilik, sınırın geçildiği iddialarını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şanlıurfa Valiliği, Suriye'nin Kobani bölgesine askeri harekat yapılacağı iddialarını yalanladı. Valilik, sınır bölgesindeki çalışmaların güvenlik önlemi olduğunu açıkladı. Sınırın Suriye tarafında toplananların, çalışmayı protesto etmesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi.

Suruç’un Mürşitpınar Mahallesi'nin karşısındaki yer alan ve PYD kontrolündeki Kobani sınırına duvar yapılması için çalışma başlatıldı. Çalışma kapsamında iş makineleri alan açmayave hendek kazmaya başladı.

Çalışmalar üzerine Kobani'de yaşayanlar, sınır hattında toplan ve askeri harekat yapılacağını öne sürerek arak durumu protesto etti. Sosyal medyada da yayılan iddiaların ardından Şanlıurfa Valiliği yazılı açıklama yaptı.

"Türk askeri hendek kazıp, Kobani’ye girdi" şeklinde yapılan haberlerin asılsız olduğunu belirten Valilik, çalışmanın daha önceden başladığını aktardı.

Duvar örme çalışması için ihalenin 2 ay önce yapıldığını ifade edilen açıklamada, "Çalışmalar uluslararası koordinatlara göre sınırın sıfır noktasında yürütülmektedir. Hendek kazıldığı iddialarına konu olan çalışmalar ise güçlendirilmiş beton duvarların yerleştirileceği yerlerdeki temel güçlendirme çalışmalarıdır. Haberlerde iddia edildiği gibi güvenli bölgeye girildiği ve askeri yığınak yapıldığı iddiaları kesinlikle gerçek dışıdır" denildi. (DHA)