Evrensel muhabirleri avukatlarıyla görüştürülmüyor

Evrensel muhabirleri Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat 4 gündür gözaltında. İki gazeteci OHAL gerekçesiyle avukatlarıyla görüşemiyor.

Google Haberlere Abone ol

Hacı Bişkin [email protected]

DUVAR - Mersin'de 'Özgürlük Nöbeti'eylemini izledikleri sırada gözaltına alınan Evrensel gazetesi muhabiri Cemil Uğur ve gazetenin stajyer muhabiri Halil İbrahim Polat 4 gündür avukatlarıyla görüştürülmüyor.

Avukat Ali Bozan, Sulh Ceza Mahkemesi'ne yakalama ve gözaltı kararına ilişkin itirazda bulunacaklarını açıkladı.

GEREKÇE OHAL

İki gazetecinin durumuna ilişkin Duvar'a açıklama yapan avukat Bozan, şunları söyledi: “Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat gözaltına alındıkları gün emniyete gittik. Emniyet, bize 5 gün boyunca avukatla görüştürmeme kararı alındığını söylendi. Daha sonra soruşturma savcısıyla görüşerek gözaltındakilerle görüşmek istediğimize dair yazılı talepte bulunduk. Soruşturma savcısı bize Kanun Hükmünde Kararname uyarınca gözaltına alınanların 5 gün boyunca avukatlar ile görüştürmenin sınırlandırıldığına dair yazılı gerekçe sundu. Gözaltında alınan Cemil ve Halil'in Evrensel gazetesi muhabirleri olduklarına dair Sulh Ceza Mahkemesi'ne yakalama ve itiraz talebiyle başvuruda bulunacağız.”

'SUÇLARI GAZETECİLİK YAPMAK'

Evrensel gazetesinin Adana bürosundan Halil İmrek ise şu bilgileri verdi:

"Gazeteci iki arkadaşımız Akdeniz Mahallesi'nde Özgürlük Nöbeti eylemini izledikleri sırada gözaltına alındı. Polislerin gaz sıkmasıyla beraber arkadaşlarımız bir kahvahaneye giriyor o sırada polisler iki arkadaşımızı gözaltına alıyor. Arkadaşlarımız bu sırada biz gazeteciyiz diyorlar fakat polisler, 'ne gazetecisi OHAL var diye cevap veriyor. Arkadaşlarımız orada gazetecilik faaliyetlerini yürütüyordu. Fakat arkadaşlarımıza sanki eyleme gelmişler gibi bir muamele gösterilerek gözaltına alındı. Bizde konuyu baro başkanları ve milletvekilleri ile görüştük. Arkadaşlarımız 4 gündür TEM'de bekletiliyor. Gözaltına alınan arkadaşlarımızın varsa bir suçu oda gazetecilik yapmaktır.”