ABD: YPG Fırat'ın doğusuna çekiliyor

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin, Bakan Çavuşoğlu'yla telefon görüşmesinde 'YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduğunu söylediği' belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduğu iddia edildi. Reuters haberi, Türk Dışişleri kaynaklarına dayandırdı.

Buna göre, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'yle Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında bu sabah bir telefon görüşmesi yapıldı. Kaynaklar, Kerry'nin Çavuşoğlu'na 'YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduğunu söylediğini' aktardı.

Edinilen bilgiye göre, Kerry-Çavuşoğlu görüşmesinde iki ülke arasındaki işbirliğinin devam etmesi konusundaki mutabakatın altı çizilirken, Kerry PYD-YPG güçlerinin Fırat'ın doğusuna çekilmekte olduklarını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

Türkiye, dün sabah saatlerinde Gaziantep'in sıfır noktasındaki Cerablus'un kontrolünü IŞİD'den almak için Suriyeli Arap muhaliflerle birlikte operasyon başlatmıştı. Operasyonun amacı sınırı IŞİD'den temizlemek ve Kürtlerin bir koridor oluşturmasını engellemek olarak açıklanmıştı.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden da dün Ankara'da yaptığı açıklamada Cerablus operasyonu sırasında Türk askerlerini havadan koruduklarını söyleyerek, Kürt gruplara Türkiye'nin de talepleri doğrultusunda tekrar Fırat nehrinin doğusuna dönmemeleri halinde ABD'den destek alamayacaklarını ilettiğini belirtmişti.

Çavuşoğlu-Kerry görüşmesinde, Türkiye ile ABD arasında Irak ve Suriye'de İslam Devleti ile mücadelenin işbirliği içinde sürdürüleceği hususunun da vurgulandığı kaydedildi.

YPG'den yeni açıklama geldiYPG'den yeni açıklama geldi

Etiketler ABD YPG