Cerablus'ta ABD Özel Kuvvetleri'nden de destek alınıyor

Suriyeli muhaliflerin Halep'in Cerablus ilçesine TSK desteğiyle başlattığı operasyona, ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyon da destek veriyor. Açıklama, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Ankara uçağındaki bir yetkili tarafından yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gaziantep'in sıfır noktasındaki Cerablus'ta IŞİD'e karşı düzenlenen operasyona, Amerikan özel kuvvetlerinin de katıldığı belirtiliyor.

Washington Post gazetesi, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara yolundayken uçakta konuşan yetkililere dayandırdığı haberinde şu ifadeleri kullandı: "Amerikan ordusu operasyona derinden müdahil olmuş durumda. Amerikan özel kuvvetleri sahada savaşçılara tavsiye veriyor ve Amerikan uçakları hava desteği sağlıyor."

Cerablus operasyonundan ilk karelerCerablus operasyonundan ilk kareler

HAVA DESTEĞİ

Yine uçakta konuşan üst düzey bir Amerikalı yetkili, ABD'nin 'Türklerle senkronize bir biçimde Cerablus operasyonuna hava koruması sağlayacağını' söylemişti.

Reuters'a konuşan Türkiyeli askeri kaynaklar da, sabaha karşı 04.00 sıralarında operasyon kapsamında IŞİD hedeflerini hem Türk, hem Amerikan uçaklarının vurduğunu söyledi.