İMC TV'den Pazarcı açıklaması: Ancak bir tecavüz suçlusunun kaleme alabileceği düzeyde

Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi'nin Özgür Gündem'e yapılan polis baskınını haberleştirirken gözaltına alınan gazeteci Karakaş'a yönelik ifadelerine tepki var. İMC TV Pazarcı'yı özür dilemeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İMC TV, Özgür Gündem'e yapılan baskında gözaltına alınan muhabiri Gülfem Karataş'ın polisin kendisini tecavüz etmekle tehdit ettiğini söylemesini 'inandırıcı bulmayan' Akşam gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'yı kınayan bir açıklama yayınladı.

İMC muhabiri Karataş, savcılık ifadesinde polisin kendisini tecavüzle tehdit ettiğini belirterek "S… seni, a… k.. çocuğu diyerek hakaret etti” demişti.

Pazarcı, Karataş'ın bu sözleri üzerine Twitter hesabından “Çözemedim, ne çekicilikleri ve özellikleri var bunların? Uzun süredir izliyorum, yakalanıp gözaltına alınan PKK yandaşları genellikle ‘Polis beni tecavüzle tehdit etti’ diyor. En son olarak Özgür Gündem muhabirlerinden biri katıldı bu iddiaya. İnceliyorum, sağdan bakıyorum, olmuyor. Soldan bakıyorum, olmuyor. Bir gariplik var bu işte! Ya emniyet içindeki gözünü iyice karartmış uçkuruna düşkünler hep bunlara rastlıyor ya da PKK operasyonlarına sürekli olarak aşırı derecede gözleri bozuk memurlar gönderiliyor. Tabii bu tecavüz kelimesinden bir türlü vazgeçmeyenler, olmasını istediklerini değil, gerçekten olanları söylüyorlarsa!” diye yazmıştı.

Yaşananlarla ilgili bir açıklama yapan İMC TV, çalışanlarının darp ve hakarete maruz kaldığını, bunun doktor raporuyla sabit olduğunu belirterek, bu uygulamaları yapan polis memurlarının tespit edilmesini istedi.

Pazarcı’nın yazdıklarının "ancak bir tecavüz suçlusunun kaleme alabileceği düzeyde" olduğunu belirten İMC TV, Pazarcı'yı kamuoyu önünde özür dilemeye çağırdı:

"Akşam gazetesinin Ankara temsilcisi Emin Pazarcı’nın muhabirimizin ifadeleri üzerinden yazdığı ve ancak bir tecavüz suçlusunun kaleme alabileceği düzeydeki yazıyı da kınıyor, insani hasletleri varsa kamuoyu önünde özür dilemeye çağırıyoruz. Gazetecilerin uğradığı şiddet ve hakareti gizlemeye çalışan, ifadeleriyle kendince alay eden medya mensuplarına da temel insan haklarının bir gün kendilerine de lazım olacağının bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini hatırlatıyoruz." (HABER MERKEZİ)