Efkan Ala: 81 ilin emniyet müdüründen 74’ü FETÖ’cüydü

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 17-25 Aralık sürecinde '81 il emniyet müdüründen 74'ünün FETÖ'cü olduğunu' söyledi. Ala, Emniyet'te yeni tasfiyelerin, istihbaratta da yeni yapılanmanın sinyalini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı  Efkan Ala, kendisi göreve geldiğinde '81 ilin emniyet müdüründen 74’ünün FETÖ’cü olduğunu' söyledi. Ala, Emniyet'te yeni ihraçların da olabileceğini söyledi.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Ala, "Şimdi kripto olarak gizlenmiş yeni soruşturmalarla ortaya çıkan 50-60 kişi oluyor. Buna dünyada söylenebilecek en son tanımlama cemaat olabilir. Bu bir gizli ve bir istihbarat örgütü gibi kurgulanmış gibisi fazla taş çıkartacak cinsten kurgulanmış. Polislere ilişkin daha da var tespit edilen. Yeni açığa almalar olabilir. 17-25 Aralık'ta 81 il emniyet müdüründen 74'ü bunlardandı. Daire başkanlarının tamamı bunlardandı onları da aldık. 5 bin civarında kişiye soruşturma açtık" dedi.

'JANDARMA İSTİHBARAT YENİDEN YAPILANACAK'

Ala, istihbarat teşkilatlarında da yeni düzenlemelerin sinyalini verdi: "Şu anda emniyette daire başkanlığı seviyesinde istihbarat örgütümüz var. 7 bin çalışanın 6 bin 500’ü bu FETÖ örgütüne bağlıydı. Burasının durumu yükseltilecek. Jandarmada bir istihbarat başkanlığımız var. Bu da yeniden yapılanacak. İstihbarat teşkilatlarının yapısı ve fonksiyonları yeniden ele alınıyor. MİT’in hem yağısı hem fonksiyonu eksiği fazlası hepsi ele alınıyor. Bir de aldığı istihbaratı çok daha iyi değerlendirecek olan bir kurumsal yapının ihtiyacı görülüyor. Bu da yapılacak."