Van'da karakola bombalı saldırı

Van'da polis noktasında şiddetli patlama meydana geldi. Van Valiliği, ilk belirlemelere göre üç sivilin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Van'ın merkez İskele Caddesi üzerindeki polis merkezinin bulunduğu bölgede saat 23.10 sıralarında patlama meydana geldi. İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binanın yakınına bırakılan patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi. Bir ton bomba kullanıldığı bildirilen patlamada 2 sivil vatandaş ve bir polis yaşamını yitirdi. 20'si polis 73 kişi yaralandı. Lokman Hekim Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 10'unun durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Saldırı, saat 23.00 sıralarında İskele Caddesi üzerinde bulunan ve Emniyet Müdürü Suat Ekici’nin makam olarak da kullandığı İki Nisan Polis Merkezi ve polis evine yönelik gerçekleştirildi. Polis merkezi ve polis evinin yakınına park edilen araç uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Bu arada patlamadan hemen sonra, bölgeden silah sesleri duyuldu. Yapılan operasyon sonucunda aracı bıraktığı belirtilen M.O. yaralı olarak yakalandı.

VALİ: PARK EDİLDİKTEN 9 SANİYE SONRA...

Van Valisi İbrahim Taşyapan, PKK tarafından yapıldığı belirtilen saldırıya ilişkin, "Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var" dedi.

İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz ile polisevi ve merkezinde incelemelerde bulunan Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici'den bilgi aldı. Taşyapan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "terörün her zaman zarar verme kapasitesini kullanabildiğini ancak milletin ve güvenlik güçlerinin karşısında yok olmaya mahkum olduğunu" söyledi. Taşyapan, "Saat 23.10 sıralarında patlayıcı yüklü minibüs, polisevi ve aynı zamanda İki Nisan Polis Karakolu olarak hizmet veren binanın yakınında park edilmesinden 9 saniye sonra bir patlama meydana geldi. Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var." dedi.

Saldırıyı düzenlediği belirtilen bir kişinin yaralı olarak yakalandığını açıklayan Taşyapan, şöyle konuştu, "Çevrede bulunan çok sayıda binada zarar var. Etrafta aldığımız tedbirler, karakolumuzun bulunduğu sokağın trafiğe kapatılarak tedbir alınması daha büyük bir faciayı önlemiş. Bunun failleri bellidir, bölücü terör örgütü bu kalleşliği yapmaktadır. İlimizde bu yönde çok ihbarlar alıyoruz, bunların birçoğunu önlüyoruz. Bu akşamki hadiseyi aldığımız tedbirlerle daha az kapasiteye indirgedik. Polislerimize, polis teşkilatımıza yönelik bir saldırıdır. Saldırıyla ilgili operasyonlarımız devam ediyor. Vanımıza ve milletimize geçmiş olsun. Son günlerde Vanımızda sergilenen birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olan, 'devlete millete güven'i haykıranlardan rahatsız olanların bir faaliyetidir ama başarıya ulaşamayacaklardır."

DÜĞÜN SALONUNDAN ÇIKARKEN YARALANDILAR

Saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı. Bombalı saldırıda yaralananların büyük bir bölümünün olay yerine yaklaşık 150 metre mesafede bulunan düğün salonundan çıkanlar olduğu belirtildi. Saldırının izleri de, gün aydınlanınca belirginleşti. Bomba yüklü araçtan saçılan parçaların geniş bir alana  yayıldığı, çevredeki ev ve iş yerlerinde büyük hasar oluştuğu görüldü. (HABER MERKEZİ)

Patlamanın yaşandığı yere yakın düğün salonu bu hale geldi.

van

Kaynak: Gazete Van Kaynak: Gazete Van

Etiketler PKK Van polis patlama