Özgür Gündem gazetesi önünde eylem yapıldı

Özgür Gündem'in kapatılmasının ardından, bina önünde eylem yapıldı. Eylemde gözaltına alınan gazetecilerin mesajı da okundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında verilen kapatma kararının ardından polis baskınına uğrayan Özgür Gündem gazetesi için destek eylemi yapıldı. Kapatma kararını protesto eden eylemciler, basın açıklamasının ardından, İstiklal Caddesi'nde Özgür Gündem'in dağıtımını yaptı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, Özgür Gündem binasının önünde yapılan basın açıklamasına meslek örgütleri, gazetenin nöbetçi genel yayın yönetmenliğini yapan gazeteciler, yazarlar, akademisyenler ve Barış Anneleri katıldı. "Özgür basın susturulamaz" pankartının açıldığı eylemde, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Özgür Gündem yalnız değildir" sloganları atıldı.

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Eş Başkanı Hakkı Botan, basın özgürlüğü açısından en alt seviyede olan Türkiye'nin dün yaşananların ardından daha da gerilediğini söyledi.

Botan, "AKP hükümetinin darbeyi fırsat bilerek özgür basına yönelik kendi darbesini tamamlamaya çalıştığı aşikardır. ÖGC olarak özgür basına yönelik uygulamaları kınıyor çalışanların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sonuna kadar Özgür Gündem'in yanındayız" şeklinde konuştu.

"GERÇEĞİ YAZMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

Gözaltına alınan gazetecilerin mesajını ileten avukat Sinan Zincir, "Hakikatlerden taviz vermeyeceğiz, özgür basın çalışanları boyun eğmedi eğmeyecek. Gerçeği yazmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizimle dayanışan herkese teşekkürler" dedi.

Özgür Gündem'in bugünkü sayısını çıkaran Atılım Gazetesi adına konuşan Deniz Bakır, "Özgür basın geleneği büyük baskılara maruz kaldı. Geleneğin parçası olarak Özgür Gündem'le hareket etmekten gurur duyuyoruz onun sesini yükseltmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce Özgür Gündem'in nöbetçi genel yayın yönetmenliğini yapan gazeteci Celal Başlangıç, yaşananların basın özgürlüğünün adeta bir fotoğrafı olduğunu söyledi. Başlangıç, "Kepengi indirilmiş, çalışanları yaka paça gözaltına alınmış bir gazetenin önündeyiz. Bu, basın özgürlüğünün fotoğrafıdır. Her seferinde özgür basın küllerinden yeniden doğmuştur. Bundan sonra da böyle olacağına inancım sonsuz" diye konuştu.

"BİNALAR ONLARIN OLSUN, SOKAKLAR BİZİM"

Demokratik İslam Kongresi Kadın Meclisi adına konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya ise "Hakikatin sözü olan bir sesimizi kesen zalimlere karşı dayanışmak amacıyla buradayız. Kınamak kelimesi anlamını yitirmiş durumda. Bizim sesimizi kesemeyecekler. Özgürlüğü yaşamın bir parçası edeceğiz özgür gündemin sesi olmaya devam edeceğiz. Bu ses burada bitmeyecek. Bugüne kadar katliamlar ve ölümlerle yılmadık. Yılmayacağız." dedi.

Özgür Gündem Gazetesi çalışanları da "Binalar onların olsun, sokaklar bizim. Sokaklarda çalışacak, yarın gazetemizi çıkaracağız" dedi.