Murat Eren'in eşi cezaevi önünde bekliyor

"Başbakana suikast" davasının tek tutukluğu sanığı Murat Eren tahliye edilecek. Hande Eren cezaevi önünde eşinin tahliyesini bekliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atabeyler Davası'nın tek tutuklu sanığı olan yüzbaşı Murat Eren için verilen tahliye kararının ardından eşi Hande Eren,  Kartal Açık Cezaevi'ne geldi. Hande Eren eşinin bir kaç saat içinde serbest kalabileceğini söyledi.

Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'nda yatan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren için, Yargıtay tahliye kararı verdi. Kararın ardından Eren'in eşi Hande Eren, Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu önüne geldi.

Yargıtay yeninden yargılama ve infazın durdurulması yönünde karar verdiğini söyleyen Eren, "Fakat biraz prosedür uzayacak. İki defa yargılandığı için hem askeri mahkemeden hem de sivil mahkemeden ceza aldığı için şu an bunlarla ilgili prosedürler devam ediyor. Ben yine burada beklemeye devam edeceğim. Bugün olmaya bilir, belki bir kaç günü bulabilir ama bu bizim için çok güzel bir haber. Yeniden yargılanma istiyorduk hep zaten. Sonunda bu haberi aldık. Bizim için mutlu keyifli bir haber" dedi.

Eren, avukatlarının gerekli temasları kurmaya çalıştığını ifade ederek, "İnşallah yetişirse aramıza bir kaç saat içinde katılacak" şeklinde konuştu.

Eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren, “Başbakana suikast” iddiasıyla yürütülen davada, 2006 yılında tutuklandı. Dava sürecinde 2 kez serbest bırakılıp, 3 kez tutuklanan Eren, ordudan atıldı. Tüm sanıkların beraat ettiği davada sadece Eren'e, “izinsiz patlayıcı madde bulundurmak ve nakletmek”suçlamasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.