Türkiye'den Rusya'ya: Kürt 'noktası'na dikkat!

Türkiye Suriye konusunda Rusya'nın dikkatini üç noktaya çekmiş: PYD bölgesi, mülteciler ve ESAD...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin komşularla ilişkileri onarmaya yönelik açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesinin yankıları sürerken, Başbakan Binali Yıldırım’dan yeni Suriye açıklamaları geldi.

Karar gazetesinden Mustafa Karaalioğlu’na konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin “kısa vadede” Suriye devlet başkanı Beşar Esad’ın kalmasına razı olabileceğini ima etti. Binali Yıldırım, Türkiye’nin Suriye’de çözüm için üç noktanın üstünde durduğunu söyledi. İşte o üç nokta:

1) Suriye’nin toprak bütünlüğü korunacak. Dolayısıyla bu ülkede PYD gibi bir devlet yapılanması olmayacak.

2) Yeni dönemde mezhepsel ve bölgesel yapıların birinin üstünlüğüne dayalı devlet yapısı olmayacak. Mezhepsel yapılanma olmayacağına göre bu uzun vadede Esad’ın da olamayacağı anlamı taşır.

3) Meselenin Türkiye ile ilgili en önemli kısmına gelince. Çözüm devreye girdikten sonra Türkiye dahil bölge ülkelerine sığınmak ya da kaçmak zorunda kalan Suriyeliler belirli bir programla ülkelerine dönecek. Sadece Türkiye’dekiler değil, Ürdün, Lübnan ve diğer noktalardaki sığınmacılar da…

HABERİN TAMAMI