'Hiçbir cemaatçi böyle seslenemez'

Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin, hakim Muzaffer Şakar'ın gözaltından gönderdiği mesajı paylaştı. Ertekin, mesaja bir de not ekledi: "Hiçbir cemaatçi böyle bir dünyanın içinden seslenemez, böyle bir kültürün içinden konuşamaz…"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertek'in, eşbaşkanlık görevini birlikte yürüttüğü hakim Muzaffer Şakar'ın gözaltından gönderdiği mesajı paylaştı.

Yargıdaki cemaatçi kadrolaşmayla ilgili kitaplar yazan Şakar, darbe sonrası başlatılan operasyonlar çerçevesinde Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı.

ertekin Orhan Gazi Ertekin

Fecebook hesabından Şakar'ın son durumuna ilişkin bir açıklama yapan Ertekin "Eşbaşkanımız Muzaffer Şakar’ın bugün 2. gözaltı günü de doldu" dedikten sonra şunları paylaştı:

"Muzaffer Şakar görüşen avukatlar vasıtasıyla selamlarını yolladı ve 'Kardeşlerim müsterih olsunlar. Onları utandıracak hiçbir şey yapmadım, yapmayacağım. Her tür hukuksuzluğa karşı durmaya devam ettim ve edeceğim. Her ne olursa olsun bugüne kadar hiçbir haksızlığın karşısında eğilmedim eğilmeyeceğim. Demokrat Yargıçlar her gelip geçen iktidarlar döneminde dik durmayı başardı. Bugün de adalet ve demokrasi ısrarını sürdüreceğimden hiçbir kardeşimin kuşkusu olmasın. Geçecektir bugünler ve gerçekler bir bir ortaya çıkacaktır. Kimseden hukuki yardım istemiyorum. Herkesten sadece insani dayanışma bekliyorum. Sizi seviyorum" dedi…"

'ŞİMDİ ANLADINIZ MI?

Muzaffer Şakar'ın mesajına "Selamın başımız gözümüz üstüne kardeşim" diye yanıt veren Ertekin, şunları da yazdı:

"Bir ek de ben yapayım Muzaffer Şakar’ın hakikatine: Bakın şu yukarıdaki sözlere çok dikkat göstersin herkes!

Hiçbir cemaatçi böyle bir dünyanın içinden seslenemez, böyle bir kültürün içinden konuşamaz… Şimdi anladınız mı Muzaffer Şakar ile neden gurur duyduğumuzu…"

SAKAR Faruk Özsü, Gazi Ertekin'in mesajını paylaştı.

'GÜZEL ADAMSIN VESSELAM'

Demokrat Yargı Derneği'nden bir başka isim, Faruk Özsu da Orhan Gazi Ertekin'in mesajını "Tanımasam bu kadar güzel bir insanın olabileceğini asla düşünemezdim...

Güzel adamsın vesselam. Bir an önce kavuşmak dileğiyle... " notuyla paylaştı.

İKİ KİTABA İMZA ATTI

Diyarbakır'daki makamından gözaltına alınan Muzaffer Şakar, “Türkiye’de Yargı Yoktur” ve “Yargıda Kumpasın Köşe Taşları AKP-Cemaat” adlı kitapların yazarı.

Şakar'ın gözaltına alınmasına Diyarbakır ve İstanbul barolarından çok sayıda avukatın yanı sıra, İsmail Saymaz, Ahmet Şık ve Nedim Şener gibi gazeteciler de tepki göstermişti.