AK Parti gençlik kolları başkanı ve kardeşi kaçırıldı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yol kesen PKK'li bir grup Jirki aşiretine mensup AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ve kardeşi Fikret Adıyaman'ı kaçırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beytüşşebap ilçesinde yol kesen PKK'li bir grup korucu olan Jirki aşiretine mensup Beytüşşebap AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ile kardeşi Fikret Adıyaman'ın bulunduğu aracı yaktıktan sonra iki kardeşi kaçırdığı öne sürüldü. Kaçırılma olayının yaşandığı yere 1 kilometre uzaklıkta Naci Adıyaman'ın cesedi bulundu.

Naci Adıyaman'ın cenazesi otopsi işlemleri için Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Fikret Adıyaman'ın bulunması için operasyon yapılıyor. Geçen Nisan ayında da aynı yerde yol kesen PKK'liler, Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman'ın bulunduğu aracı ateşe vermişti. Olayda Tahir Adıyaman yaralanmıştı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki İkinci Köprü mevkisinde dün gece bir grup PKK'li yol kesti. Durdukları araçlarda bulunanları indirerek kimlik kontrolü yapan örgüt üyeleri, korucu Jirki aşiretine mensup olan Naci Adıyaman ve kardeşi Fikret Adıyaman'ın içinde bulunduğu otomobili de durdurdu.

AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ile kendisinden önce aynı görevde bulunan kardeşi Fikret Adıyaman'ı araçtan indiren PKK'liler, aracı ateşe verdi. 2 kardeş dağlık alana götürüldü. Olayı haber alan güvenlik güçleri zırhlı araçlarla İkinci Köprü mevkisine giderek iki kardeşin bulunması için operasyon başlattı.

Kaçırılma olayının yaşandığı yerin 1 kilometre uzaklıkta Naci Adıyaman'ın cesedi bulundu. Fikret Adıyaman'ın bulunması için Kato Dağı'nda yapılan operasyon devam ediyor.

TAHİR ADIYAMAN DA SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi ile Hakkari' de binlerce üyesi bulunan Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman, 11 Nisan'da aynı yerde yol kesen PKK'lilerin saldırısına uğramıştı. Tahir Adıyaman'ın yanında bulunan korucularla PKK'liler arasında çatışma çıkmıştı. Çatışmada yaralanan Tahir Adıyaman, Şırnak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, aşiretin ileri gelenleri ise yaptıkları açıklama ile PKK'ye tepki göstermişti. (DHA)

Naci Adıyaman Naci Adıyaman