Kılıçdaroğlu neden kürsüye çıkmadı?

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Yenikapı mitinginin sonunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kürsüye çıkmaması ile ilgili soruyu yanıtladı. Gök, Erdoğan'ın idam cezası ile ilgili sözlerini de değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gök, "15 Temmuz gecesi Türk siyasetinin yüzakıdır. 15 Temmuz gecesi Türk siyaseti demokrasiye, milli egemenliğe, seçmenin iradesine tartışmasız bir şekilde sahip çıkarak darbecilerin karşısında olduğunu bütün dünyaya göstermiştir. Yenikapı da 15 Temmuz gecesinin yarattığı bir ruhtur" dedi.

Gök, miting sonunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun selamlamaya çıkmamasına ilişkin soru üzerine de şöyle konuştu: "Bu çok önemsiz bir konu. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde bir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir" dedi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Gök, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun, 2013 yılına kadar, CHP'nin paralel yapıya ilişkin verdiği önergeleri AK Parti'nin reddettiği, 2013'ten sonra ise AK Parti'nin aynı yöndeki çabalarını CHP'nin reddettiği yönünde açıklaması olduğunun ifade edilmesi ve değerlendirmesinin sorulması üzerine, Gök, "Burhan Bey'in ilk söylediği cümleler doğru ama sonraki söyledikleri doğru değil. Biz FETÖ denen bu örgüte F tipi yapılanma adını koyan ilk partiyiz. Yıllardan beri anlatmaya çalışıyoruz, uğraşıyoruz" karşılığını verdi. CHP'nin devletin içinde cemaat yapılanmasına her zaman karşı olduğunu ve bunu her platformda dile getirdiğini anlatan Gök, devlet içindeki illegal yapılanmaların temizlenmesi konusunda iktidara yardıma hazır olduklarını da aktardı.

'İDAM TARTIŞMASINA DÖNMEYİZ'

Gök, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingde idam tartışmasına ilişkin sarf ettiği sözlerle ilgili ise Gök, "İdam cezası hukuk sistemimizden çıkmıştır. Dolayısıyla böylesine bir tartışmaya tekrar dönmeyi biz CHP olarak uygun görmüyoruz. Soğukkanlı ve basiretli olunması gereken bir zaman dilimi içindeyiz. İktidar partisi eminim ki uluslararası sözleşmeler bağlamında Türkiye'nin iç hukukundan çıkarılmış olan bu konuyu daha soğukkanlılıkla takip edecektir" diye konuştu.