Darbe gecesinin kritik görüntüsünde ne var?

Darbe girişimi sırasında İstihbarat Başkanlığı'nca Genelkurmay'da çekilen görüntüler kamuoyuna açıklanmadı. Diğerleriyle birlikte bu kayıtlar da savcılıkta...

Google Haberlere Abone ol

Özlem Akarsu Çelik     [email protected]

ANKARA -  15 Temmuz darbe girişimine dair hâlâ yanıt bekleyen pek çok soru var. En çok merak edilen konuların başında o gece Genelkurmay Karargâhı'nda yaşananlar geliyor. Darbe girişimi soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tüm video kayıtlarını topladığını Başsavcı Harun Kodalak, “Güvenlik kameralarının kayıtları toplanıyor, incelenecek. Bunların şüpheli ifadeleriyle karşılaştırılması sonrası soruşturma ilerleyecek” sözleriyle ifade etmişti.

Darbeci askerlerin Genelkurmay Karargâhı'ndaki kayıtları o gece imha etmeye çalıştığı, darbe girişimine dair gelen bilgiler arasındaydı. Ancak bu kayıtların aynı zamanda İstihbarat Başkanlığı'nca da kaydedildiği hesaplanamadı. İşte tüm bu kayıtlar Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda.

KAMUOYUYLA PAYLAŞILMADI

Genelkurmay 2'inci Başkanı Org. Yaşar Güler'in darbeci askerler arasında yer alan emir subayı Mehmet Akkurt tarafından yüzükoyun yere yatırılarak tekmelendiği, ellerinin arkadan bağlandığı, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Salih Zeki Çolak'ın darbeci askerlerce derdest edilerek ellerinin arkadan kelepçelenip Genelkurmay 2'inci Başkanı Güler'in odasına götürüldüğü ve daha birçok kritik olayın o kayıtlardan izlendiği konuşuluyor.

Milliyet gazetesinin Ankara temsilcisi Serpil Çevikcan da geçtiğimiz hafta Genelkurmay Karargâhı'nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüntüleri bizzat izlediğini, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'ın kendisine o gece yaşananlara dair bilgi verdiğini yazmıştı.

Bugüne kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan ve birçok yerden toplanan kritik görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmasına rağmen bu videonun gizemini koruması merak uyandırıyor. (DUVAR)