Akın Öztürk'e cezaevinde saldırı iddiası

Eski orgeneral Öztürk'ün Sincan Cezaevi'nde Çakıcı'nın avukatının saldırısına uğradığı öne sürüldü. Adalet Bakanlığı darp iddiasını yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alaattin Çakıcı’nın avukatı olarak bilinen Avukat Mehmet Sinan İnce, darbe girişimi nedeniyle Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’e saldırdığını iddia etti. İnce, instagram hesabından, Sincan Cezaevi’nde ziyaret ettiği müvekkilinin yanı sıra Öztürk’ün adını da görüş tutanağına yazdığını ve Öztürk'ün görüşme odasına geldiğini belirterek, "Alenen ve yüzünden kanlar akarken teslim ettim bu haini infaz koruma memurlarına avukat görüş odasında. Bunların hepsi güvenlik kameralarında, mahkum yakınlarının, Sincan 2-No'lu F-Tipi 2. ve 1. müdürlerinin gözleri önünde cereyan etmiştir. Alacağımız her türlü cezanın da arkasındayım, gerekiyorsa avukatlık ruhsatımı da iptal edebilirler" diye yazdı.

BAKANLIK: DARP YOK, REKLAM YAPIYOR

Adalet Bakanlığı yetkilileri ise görüşme odasına gelen Öztürk'ün, İnce için "Tanımıyorum, görüşmeyeceğim" dediğini, bunun üzerine İnce'nin odadan çıkarıldığını, darp olmadığını açıkladı. Hurriyet.com.tr'nin konuştuğu Adalet Bakanlığı yetkilileri, İnce’nin talebi üzerine Öztürk’ün avukat görüşme odasına getirildiğini doğrularken, herhangi bir saldırı ya da darp olmadığını ifade etti.  Bir yetkili, “Görüşme odasına gelen Öztürk ‘Tanımıyorum, görüşmeyeceğim’ dedi ve avukat İnce görevliler tarafından odadan çıkarıldı. Herhangi bir darp sözkonusu olmadı" dedi.

Avukat Mehmet Sinan İnce Avukat Mehmet Sinan İnce

Bakanlık yetkilisi "Avukatın kendi reklamını yapmak için bu açıklamayı yaptığını düşünüyoruz” diye konuştu.