Tuncel: Demokratikleşmenin yolu, Kürt sorununun çözümünden geçer

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partililerine yönelik tutuklama furyasına son verilmesini istedi. Eş Genel Başkanları Kamuran Yüksek'in halen tutuklu olduğunu belirten Tuncel, alanlarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Türkiye'de demokratikleşmenin yolunun Kürt sorununun çözümünden geçtiğini söyleyerek, "Bu ülkede eğer gerçekten darbe karşıtı bir siyaset sahibi iseler, bir daha asla darbe olmaması için yapılması gereken şey, Türkiye’nin demokratikleşmesidir, bunu bilmelidirler. Demokratikleşmenin yolu da Kürt sorununun çözümünden geçer" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) MYK ve PM üyeleri ile birlikte halk toplantıları kapsamında Bingöl'e gelen DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, partisinin il başkanlığı binasında partililer ile bir araya geldi. DBP'ye dönük saldırıların her gün devam ettiğini söyleyen Tuncel, "Eş Genel Başkanımız Kamuran Yüksek, 10 Mayıs'tan bugüne kadar cezaevinde tutsak. Bütün bu baskılara rağmen halkımızın bizden beklediği sorumluluğu yerine getirmek için alanlardayız. Olmaya da devam edeceğiz. Siyasal gündemden tartışmaktan çok sizi dinlemek istiyoruz. Bingöl’de çok büyük bir çıkış yapmak istiyoruz. Burada ortaya çıkacak bir sıçrama, bütün Türkiye'yi etkileyecek" dedi.

(DHA)

Etiketler DBP Sebahat Tuncel