İmralı Heyeti'nden Öcalan çağrısı

Öcalan'ın tecridine dair açıklama yapan İmralı Heyeti, "Eşit ve özgür müzakere koşulları bir an önce sağlanmalı. Aksi bir durum, darbe mekaniğinin başındaki sivil ve askeri aktörleri değiştirerek sonuç almasına hizmet edecektir” denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İmralı Heyeti, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından OHAL süresince Abdullah Öcalan’ın her türlü ziyaretçi, yazılı haberleşme ve telefon görüşmeleri haklarının bir kez daha yasaklandığını duyurdu. Heyetten yapılan açıklamada “Hükümet ve devlet tarafından heyetimizin ilettiği kaygılara bugüne kadar net bir cevap verilmediği gibi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Bursa 1. İnfaz Hâkimliği, İmralı Adası'nda tutulan Sayın Öcalan ile diğer tutsakların zaten gasp edilmiş olan her türlü ziyaretçi, yazılı haberleşme ve telefon görüşmeleri haklarını bir kez daha OHAL süresince yasaklamıştır. Söz konusu karar, ağırlaştırılmış tecrit içinde yeni bir ağırlaştırılmış tecrit kararıdır” denildi.

"Söz konusu karar derhal geri alınmalıdır" denilen açıklamada "Aynı zamanda kamuoyunun endişelerini gidermek ve toplumsal gerilimin artmasının önüne geçmek için hükümet ve devletin üzerine düşeni yapması ve Sayın Öcalan ile görüşme sağlanması gerekliliğini ivedi bir şekilde tekrar vurgulamak istiyoruz" ifadeleri yer aldı.

'RİSK' UYARISI

Heyet açıklamasında ayrıca şöyle denildi: "Sayın Öcalan’ın eşit ve özgür müzakere koşullarının bir an önce sağlanması son derece hayatidir. Aksi bir durum, darbe mekaniğinin başındaki sivil ve askeri aktörleri değiştirerek sonuç almasına hizmet edecek ve halklarımızı büyük bir darbe karanlığının içerisine gömecek riskleri taşımaktadır.”