Aşçı darbeci subaya galoş giydirdi!

15 Temmuz'daki darbe girişimi akşamı AKOM'a giden baskıncı askerlerin başındaki subay, ertesi gün için 10 bin kişilik yemek çıkarmasını istediği aşçıyla 'güler misin ağlar mısın' dedirten bir diyaloğa girdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Darbe girişiminin yaşandığı akşam Eyüp’teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Lojistik Merkezi’ni basmaya giden askerler neye uğradıklarını şaşırdı. Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre, askerlerin başında olan rütbeli subay, Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) bağlı olan lojistik merkezinin aşçısına “Yarın 10 bin kişilik yemek çıkarabilir misin?” diye sordu. Bunun üzerine aşçı, “Hayır. Yarın cumartesi. Benim izin günüm. Yemek çıkaramam” diye yanıt verdi.

Yanıta şaşıran rütbeli darbeci, bu sefer aşçıya “Beni mutfağa götür” diye sert bir şekilde çıkıştı. Aşçı, söyleneni yaparak rütbeli darbeciyi mutfağın önüne kadar götürdü ancak tam içeriye gireceği sırada durmasını istedi. Ne olduğuna anlam veremeyen rütbeli darbeci “Ne oldu?” diye sordu. Aşçı, “Galoş giymen lazım, galoşsuz buraya girilmez” diyerek uyardı. Bunun üzerine rütbeli darbeci, galoş giyerek mutfağı gezdi. AKOM Merkezi ve Eyüp’teki lojistik merkezini basan askerler, daha sonra çatışma yaşanmadan polisler tarafından gözaltına alındı.

Haberin tamamı

Etiketler darbe AKOM aşçı