İncirlik'te 7 savcı ile arama

ABD-Türk Ortak Savunma Tesisi İncirlik Üssü'nde 7 savcı ve polisler arama ve inceleme çalışması başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'daki ABD-Türk Ortak Savunma Tesisi İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda inceleme başlatıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bugün saat 15.00'da 2 Başsavcı Vekili, 5 Cumhuriyet Savcısı ile polisler, İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na gitti. Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın daha önce tutuklandığı komutanlıkta savcı ve polisler arama ve inceleme başlattı.

YAKIT İKMALİ DE İNCİRLİK'TEN

İncirlik Üssü'nden kalkan uçakların Ankara'da bombalama eylemine katıldığı ve tanker uçaklarla yakıt ikmali yapıldığı iddiaları ile gündeme gelen 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda kule kayıtları, radar kayıtları, tanker uçaklarının radar takibi, darbe girişimi için havalanan F-16 savaş uçaklarına yakıt ikmali yapmalarını sağlayan askeri mürettebatla ilgili inceleme yapıldığı bildirildi.

NÜKLEER BOMBA TARTIŞILIYOR

Üs'te elektrik kesintisi sürerken, stratejik noktalar dışında çalışan sivil Türk personelin alana girişinde de kısıtlamalar sürüyor. Yabancı askerlerin giriş- çıkış yasağı ve en üst düzeydeki alarm da sürüyor. Darbe girişimi ile dış dünyada güvenliği gündeme gelen İncirlik'teki atom bombalarının ise 2017'de değiştirilmesi kararlaştırılmıştı. The New Yorker Dergisi, NATO ülkelerindeki uçaklardan atılan atom bombalarının bir bölümünün İncirlik üssünde bulunduğunu, NATO'da kural olduğu üzere bu nükleer silahların güvenliğinin ABD tarafından değil, bulundukları ülkenin askerleri tarafından sağlandığını hatırlatan bir yayın yaptı. İncirlik'in Türk komutanının darbe girişimi suçlamasıyla tutuklandığına vurgu yapılarak, bu durumun nükleer bombaların güvenliği konusunda endişe yarattığını kaydetti. (DHA)