'Mülteci kamplarında cinsel istismar 3 yaşa kadar inmiş'

CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, Gaziantep'teki mülteci kamplarında 3 yaşındaki çocukların cinsel istismara uğradığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriyelilere vatandaşlık verilmesine karşı çıkan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ,  hükümeti "Gaziantep'te bulunan mülteci kamplarında cinsel istismar 3 yaşındaki çocuklara kadar inmiş. Bununla ilgili önlem alıyor musun?" diyerek eleştirdi.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, partilerinin Bolu İl Başkanlığı ziyaretinde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Gökdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla başlayan Suriyeliler'e vatandaşlık hakkı verilmesi çalışmalarını eleştirdi. Gökdağ, şöyle dedi:

"Gaziantep'te bulunan mülteci kamplarında cinsel istismar 3 yaşındaki çocuklara kadar inmiş. Bununla ilgili önlem alıyor musun? Suriyeliler'e mülteci statüsü verdin mi? Bu gelen insanların henüz statüsü belli değil. Bunun için bir şey yaptın mı? Bu da yok. 700 bin civarındaki Suriyelinin 350 bin kadarı eğitim öğretimini sürdürüyor. Geri kalanı okula gitmiyor. Bununla ilgili bir şey yaptın mı? Bu da yok. Peki bunun Türkiye için nasıl bir yararı olabilir? Bizim yoksulumuz var, o mu azalacak? 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekle Türkiye'ye ne yarar sağlayacaksınız" (DHA/BOLU)