Havalimanında 7 saldırgan vardı

İstanbul'da bulunan Atatürk Havalimanı'nda, 36 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı gerçekleştirenlerin,7 kişi olduğu iddia ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ve T24 yazarı Metin Gürcan, Atatürk Havalimanı saldırısını gerçekleştirenlerin 7 kişi olduğunu iddia etti.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan yazısında Selvi, saldırı öncesinde, üzerinde mont bulunan birinin polislerin dikkatini çektiğini yazdı. Bu kişi, 2 saldırganın yanına gittiğinde takip edildiklerini fark ediyorlar. Bunun üzerine saldırganlar, kalaşnikoflarla polislere ateş açtı ve bir tanesi dış hatları terminali önünde kendini patlattı.

Selvi'nin iddiasına göre, 7 kişi olan saldırganlardan biri kendini patlattı, diğeri öldürüldü ve bir tanesi canlı olarak ele geçirildi. Diğer 4 kişinin yakalanması içinse operasyon başlatıldı.

T24 yazarı ve güvenlik uzmanı metin Gürcan da, Twitter'dan yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren hücrenin 7 kişiden oluştuğunu iddia etti. Gürcan'ın tweetinde "Saldırıdan IŞİD ilhamlı yarı bağımsız bir Türkiye hücresi sorumlu. Hücrede Ortaasya'dan yabancılar da var. 7 kişiden biri canlı yakalanmış" ifadelerini kullandı.

metin gürcan tweet