Mardin ve Hakkari'de PKK saldırıları

Mardin ve Hakkari'de PKK tarafından düzenlenen saldırlarda 1'i sivil 7 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mardin ve Hakkari'de PKK'liler tarafından düzenlenen saldırılarda 1'i sivil 7 kişi öldü.

Mardin'in Ömerli ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıda 1 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Mardin Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı'na dün 20.15 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda olay yerinden geçen TIR sürücüsü Halil İbrahim Sevimli ölürken, 16 kişi yaralandı. Komutanlık binasının etrafının beton bloklarla kapatılmış olması can kaybının artmasını engelledi. Saldırının ardından bölgede operasyon başlatıldı.

Aracın patlatıldığı noktada ise büyük bir çukur oluşurken, 500 metre mesafedeki binaların bile camları kırıldı.

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada yaralananlardan 11 kişinin asker ve lojmanlarda kalan aileleri olduğu belirtildi. Yaralanan 16 kişinin hayati tehlikesinin olmadığını ifade eden Valilik, yaralıların Mardin Devlet ve Ömerli devlet hastanelerinde tedavi edildiğini açıkladı.

TAKVİYE ASKERLERE SALDIRI

Mardin'in  Derik ilçesinde bulunan Soğukkuyu Jandarma Komutanlığı'na bu sabah 06.30'da, uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmesi üzerine, bölgeye takviye birlikler gönderildi. Bölgeye giden takviye timin bulunduğu araca ateş açılması sonrasında bir astsubay ve bir uzman çavuş hayatını kaybetti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada Hakkari'de de PKK'lilerin saldırı düzenlediği duyuruldu. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yol emniyeti alan askerlere, el yapımı patlayıcılarla düzenlenen saldırıda 4 asker yaşamını yitirdi. (DHA)