'Türkiye'ye vize serbestisini başlatmamak zorunda hissediyorum'

Avrupa Parlamentosu, Türkiye'ye vize muafiyeti getirecek düzenlemenin, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter tavırları' nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk vatandaşlarına Şengen bölgesindeki 26 Avrupa ülkesinde vize muafiyeti sağlayacak anlaşmanın durdurulmasını değerlendiren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, bu durumun 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter tavırları yüzünden' ortaya çıktığını söyledi

'ŞARTLAR TAMAMLANMADI'

Özgür Düşünce gazetesinde yer alan habere göre, Berlin'de düzenlenen Europe Calling konferansında konuşan Schulz, “Vize serbestisi için Türkiye'nin bir dizi kriteri yerine getirmesi gerekiyordu. Fakat bunların hepsi yerine getirilmedi. Bunlardan biri değiştirilmesini istediğimiz terörle mücadele yasasıydı. Nitekim bu yasa değiştirilmemesinin yanı sıra milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için kullanıldı” dedi.

MEDYAYA BASKI VURGUSU

Türkiye'de gazeteciler ve milletvekillerinin başına gelenlerin parlamenter demokrasinin tüm temel değerlerine aykırı olduğunu söyleyen Schulz, “Bunlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoriter eylemlerinin tek örnekleri değil. Vize serbestisi sürecini başlatmamak zorunda olduğumu hissediyorum" ifadelerini kullandı.

'BEDEL ÖDEMEYE KARŞIYIM'

Türkiye'deki milyonlarca sığınmacı nedeniyle Türkiye'yle çalışmak zorunda olduklarını belirten Schulz, “Bu nedenle ilk başta Türkiye'yle birlikte çözüm aramamızdan yana olmuştum. Fakat Ankara'daki hükümete her bedeli ödemeye karşıyım. Avrupa Parlamentosu'nda vize serbestisi sürecini bu nedenle durdurdum" vurgusunu yaptı.

HABERİN TAMAMI

Etiketler Berlin AP Martin Schulz